Маси по тротоарите в курорти остават засега

https://www.24chasa.bg/Article/1553985 www.24chasa.bg
Снимка: Интернет

Предложението да се ограничи поставянето на преместваеми обекти и маси по тротоарите, улиците и зелените площи в курорти от национално значение засега няма да залегне в Закона за устройство на територията (ЗУТ). Ще се дискутира след няколко месеца заедно с други въпроси, които не намериха сега решение, обясни вчера председателят на регионалната комисия в парламента Любен Татарски.

Идеята за по-строг режим за сергии и маси е внесена от депутата от ГЕРБ Емил Димитров като промяна в ЗУТ и преди дни е отхвърлена на второ четене от регионалната комисия.
Като замисъл се прие, но не и като изменение сега. И това ще стане. Ще подготвим бързо нов закон за изменение на ЗУТ, обясни Татарски и добави, че темата е важна и предстои прецизиране и дискусия по промяната заедно с всички заинтересовани страни.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Плевенски ченгета са погазили закона при акцията срещу местния крими герой Камен Балбузанов-Куката! Разпитани пред съда, полицаите Ивайло Станкулов и Кристиян Тодоров сами признават, че са се подписали на празен протокол за оглед на склад. За кражбата на открит в помещението надуваем батут отговаря Балбузанов пред Темида.

Георги накълцал брат си, докато спи Кадри от сателит на НАТО трябва да бъдат използвани в разкриването на истинския извършител на четворното убийство в Нови Искър. Това обяви служебният адвокат на обвиняемия Георги Георгиев. Защитникът Стоян Стоянов е категоричен, че няма проблем да бъде поискана подобна информация,

Надя Панкова Стотици хиляди пенсионери с увреждания изпаднаха в шок през последните два месеца заради писма от Националния осигурителен институт. В тях черно на бяло пише, че социалната им пенсия за инвалидност се прекратява. С други думи - режат им парите! Всъщност това не е така. Но просветителската кампания на НОИ и социалното министерство не