27 от Пловдив в партията на Капка и Стоянов

https://www.24chasa.bg/Article/1554191 www.24chasa.bg
СНИМКА: 24 часа онлайн

Национал Демократичната партия се сдоби в Пловдив с юбилейната си 10-а структура в страната само 2 месеца след учредяването си. Само 27 жители на Града под тепетата и съседните общини Родопи и Марица се събраха на учредителното събрание в "Новотел Пловдив", вместо очакваните близо 150 души.

Вероятно лошото време и проливният дъжд навън са ги спрели, извини ги пловдивчанката в националното ръководство Величка Христева, президент на Българската федерация по фехтовка. "За нас е по-важно качеството от количеството, защото покрай "Атака" много добре знам колко е неверен подобен тип електорат", коментира Капка Георгиева, бившата съпруга на Волен Сидеров. Да бъде яхнато нечие разочарование е любим прийом не само на нови партии, но и на стари и вековни, добави тя. И изтъкна, че партията е създадена на мускетарския принцип: "Един за всички, всички за един!"

Сред учредителите в Пловдив нямаше нито един бивш член на "Атака", а новоизбраният градски лидер Вилям Гетов обяви, че не е членувал в никаква партия. От 20 години е в частния бизнес - има аптека и фирма за производство и търговия с мед. Гетов и шестимата членове на градското ръководство имат за задача до месец-два да изградят и структури на НДП в цялата Пловдивска област.

"НДП ще се яви на парламентарните избори догодина напълно самостоятелно. Предизборните коалиции за мен са лицемерен похват, декларира лидерът Димитър Стоянов. -За нас приоритет е българското производство и неговата защита. България не може да води геополитика, но може и трябва да извлича полза от нея и отношението към Русия, САЩ, Китай и останалите да се определя на базата на националните ни интереси", допълни евродепутатът.