Стоян Ганев продава бизнес в САЩ, става адвокат

https://www.24chasa.bg/Article/1554450 www.24chasa.bg
От десетина дни бившият външен министър на България Стоян Ганев живее в гарсониера в столичния жк "Люлин". Продава бизнес в САЩ и ще бъде адвокат в България.

Намирам го в един 11-етажен блок в столичния жк "Люлин".

Вратата на входа е разбита, кутиите са изпочупени, стените са надраскани и олющени.
Тук в една гарсониера на втория етаж, на около 50 кв.м, от десетина дни живее Стоян Ганев. Който не помни - това е бившият външен министър на България между 1991 и 1992 г. и председател на Общото събрание на ООН между 1992 и 1993 г.

"Всъщност тук живеех и преди 20 години, преди да бъда принуден да напусна България и да остана в САЩ", казва Ганев.

Сега се е върнал, за да се грижи за възрастната си майка. Вече е продал част от бизнеса си в САЩ. Не намира в това нищо необикновено. "Не мога да пътувам като летащия холандец непрекъснато до Средна Азия и България, трябва да избера едното", казва Ганев.

Добавя, че връщането преди изборите догодина е чиста случайност. Въпреки това все още следи политиката и икономиката в България и се вълнува от всяка новина, която достигне до ушите му.

Вече се е регистрирал в пазарджишката адвокатска колегия. Чака клиенти в кантора на софийската ул. "Бунтовник".
Така ще опита да компенсира временното отсъствие на дъщеря си Мария и жена си Марина, с които продължават да си звънят по няколко пъти всеки ден.

Четете в голямо интервю за "24 часа" в понеделник

- Защо се върна в България
-
Какво мисли за сегашното политическо и икономическо положение и за премиера Бойко Борисов
- Как според него могат да се вдигнат пенсиите
- Кой и кога му е предложил да бъде премиер на България
- Защо се раздели с царя
- Той ли измисли формулата за 800-те дни, с която Симеон Сакскобургготски спечели изборите през 2001 г.
- Какъв е планът му за спасение на България
- На какъв имейл можете да му пишете

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане