Депутатите със 75 нови коли срещу 3,6 млн. лв.

https://www.24chasa.bg/Article/1554627 www.24chasa.bg
В автомобил като този ще се возят депутатите след доставката на новите 75 коли.

3,6 млн. лв. ще плати Народното събрание за доставката на 75 нови автомобила. Това стана ясно вчера при отварянето на ценовата оферта на единствения кандидат в конкурса, покрил техническите изисквания - вносителя на "Фолксваген Пасат" "Порше БГ".

Документи за обявената в края на юни процедура бяха купили 20 компании, а оферти подадоха три. Освен "Порше БГ" това бяха "Балкан стар ритейл", който внася мерцедес, и дистрибуторът на шкода "Еуратек".

С 34 точки "Порше БГ" е покрил техническите изисквания за доставка на нови коли, а с 40 - за 5 лекотоварни автомобила. По позицията за 5 микробуса няма допуснати участници, казаха от конкурсната комисия. Председателят й отвори ценовата оферта само на допуснатия кандидат, а останалите ще бъдат информирани писмено за решението на комисията.

За един автомобил от "Порше БГ" предлагат 40 570 лв. без ДДС, което прави около 48 хил. с данъка. Цената на бус пък е 32 585 лева без ДДС. Така общо за леките и лекотоварните автомобили парламентът ще плати 3,8 млн. лв.

Прогнозната стойност на поръчката бе за общо над 5 млн. лева.

На отварянето на офертите присъстваше представител само на "Порше БГ", но той отказа да коментира подробности по нея.

Според публикации ключовите изисквания към новите коли, залегнали в техническите изисквания, са задвижване 4х4 със система за разпределение на въртящия момент между предната и задната ос, резервоар, не по-малък от 70 литра, задни светлини с LED технология и старт-стоп система за двигателя. Според главния секретар на Народното събрание Иван Славчов, цитиран от "Дневник", повечето производители могат да покрият критериите.

От внасяните от "Порше БГ" модели, на изискванията отговаря последният модел на "Фолксваген Пасат".

Решението на конкурсната комисия за класиране на единствения участник ще бъде обявено до 5 дни.

С новите пасати депутатите ще сменят поръчваните до този момент мерцедеси и беемвета. Мотивът за подмяната на автопарка е, че е остарял.

В обявлението на поръчката бе посочено, че тя е с бюджетно финансиране и ще бъде платена до пет работни дни след доставката. Договорът ще бъде сключен за 36 месеца, като в този срок влиза и гаранционното обслужване.

В автомобил като този ще се возят депутатите след доставката на новите 75 коли. Конкурсната комисия (на малката снимка) вчера отвори само офертата на “Порше БГ” .

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нелепо припознаване става причина за смъртта на сириеца Локман Ибрахим. Според криминалисти наемникът, изпратен от хора на ВИС-2, е трябвало да убие брат му Бахзад, сочат от МВР за един от босовете на контрабандните канали у нас. Самата екзекуция е извършена късно вечерта на 19 юли 2004 г. Куршумите застигат 37-годишния сириец с български паспорт

Богдан и Янко с обща кръвоносна система, единият е добре, другият - в кома Борислав РАДОСЛАВОВ Сиамските близнаци са под ключ в социален дом в Бургас. До тях не се допуска никой друг освен семейството и всякаква информация за състоянието им е забранена. Това показа проверка на "България Днес". Богдан и Янко се родиха през август 2016 г.

Нова серия финансови проблеми и дела заплашват богатството на Ветко Арабаджиев, показа проверка на "България Днес". След обвиненията за пране на пари и последвалия запор на част от богатството му за олигарха са се присетили от НАП и руският гражданин Семьор Данилюк. Заради неплатени дългове и данъчни задължения приходната агенция и чужденецът са