Горан Брегович: Имах проблеми с дрогата, бях най-лошата комбинация на всичко

https://www.24chasa.bg/Article/1554969 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Аз бях най-лошата комбинация от всичко, признава  гениалният музикант Горан Брегович пред Нова телевизия.

Преди да стане известен, великият балкански музикант Горан Брегович е имал проблеми с наркотиците.

Когато научава, че синът й е пристрастен към дрогата, майката на композитора отишла да го вземе от Италия, където той учил по онова време.


„Тогава й обещах да не свиря повече, защото за нея музиката беше свързана с наркотиците", добави Брегович. Горан удържал на обещанието си и по време на четирите си години следване по философия не е свирил изобщо.

Брегович искал да учи в художествено училище, но родителите му били убедени, че арт школото е "пълно с хомосексуалисти", и затова го пратили в техническо училище. Там обаче не изкарал дълго и го изхвърлили само след няколко месеца.

Като тийнейджър бил много атрактивен с китарата си за девойките, още повече че на 17 свирел в стриптийз барове. На 18 вече свирел в Италия. Там обаче го открила майка му и го накарала да й обещае, че ще спре с музиката завинаги. "Според нея музиката бе свързана с наркотиците".

Така се наложило босненецът просто да каже "стоп" и да спре с хероина. Четири години не пипнах музикален инструмент, не свирих. Учих философия и социология. За щастие станах рок звезда, преди да стана професор", пошегува се той. "И това бе един от най-големите ми подаръци в живота - да не стана професор. А във философията започваш с въпроси и завършваш с още повече въпроси", смята Брегович.

Учудващо за всички фенки  Горан  Брегович живее и обича една жена, с която са се събрали, когато тя била на 15, а той - на 26. Джанина от Сараево е майка на трите му дъщери.

Артистите като цяло, според големия балканец, имат повече проблеми с либидото си, отколкото с алкохола и наркотиците.

 

 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мъж е обвинен в тероризъм в американския щат Мисури, защото в магазин кашлял целенасочено срещу клиентите и написал COVID на хладилната витрина, съобщи сп. "Тайм". 33-годишният американец е арестуван в малко градче в щата и му е наложена глоба от 25 000 долара. Персоналът на магазина извикал полиция

Д-р Димитър Петров, който е лекар и бивш Управител на НЗОК постави под съмнение истинската причина за смъртта на 40 годишен пациент, за която медиите съобщиха вчера. В своя Фейсбук профил, д-р Петров написа: Последният 40-годишен пациент в Пирогов от сърдечен арест, вследствие на тежка странична реакция от лечение с хлорохин ли е починал

Президентът, премиерът, министрите, директорите, кметовете в Северна Македония ще получават минимална заплата от 14 500 денара (около 460 лв.) през следващите два месеца. За всички назначени членове на управителни и надзорни съвети няма да получават дивиденти, реши правителството в Скопие. Целта е в бюджета да останат средства за социални разходи