Полицаи: Управляващите забравиха кой стои между тях и "народната любов"

https://www.24chasa.bg/Article/1555457 www.24chasa.bg
Автобус с полицаи потегли от Видин за протеста в столицата. Снимка: Ваня Ставрева

Около 40 полицаи от Видин потеглиха с автобус в 11,30 ч., за да се включат в протеста в столицата, които се организира днес от Синдикалната федерация на служителите в МВР. По пътя към тях ще се присъединят и техни колеги от Белоградчик. Пред журналисти те обясниха, че исканията им не са плод на емоционално вълнение, а са синтезирани през последните три години.

"Нашето искане не е за увеличение на заплатите, а за индексиране на доходите с 25 процента - между двете има разлика, защото ако искането ни бъде прието, просто ще се компенсира инфлацията от инфлацията от последните няколко години", каза председателят на едно от синдикалните дружества Деян Дочев. Той е категоричен, че в протеста и исканията им няма нищо политическо.

Колегите му недоволстват, че преди 3 г. Цветан Цветанов е подкрепял протестите им, но след това нищо не се е променило в МВР. "Управляващите да си спомнят кой стои с щитове между тях и "народната любов", когато има протести", призоваха видинчани.

Около 40 полицаи от Видин тръгнаха за протеста в София, по пътя към тях ще се присъединят и колеги от Белоградчик.
Снимка: Ваня Ставрева
Около 40 полицаи от Видин тръгнаха за протеста в София, по пътя към тях ще се присъединят и колеги от Белоградчик. Снимка: Ваня Ставрева