Частично прекратиха стачката в "Градски транспорт" в Пловдив

Част от колите на "Градски транспорт" отново останаха в гаражите.

Стачката във фирма "Градски транспорт" в Пловдив спря, но само частично, предаде кореспондентът на „24 часа" в град Ирена Чернишева.

Шофьорите, които се разбунтуваха вчера за неизплатени заплати от юни, днес спряха стачката си.

„По осемте автобусни линии вече се движат 30 коли", съобщи мажоритарният собственик на фирмата Ангел Батаклиев пред „24 часа".

60% от една работна заплата бяха изплатени, след като в сметките на фирмата постъпиха над 99 хил. лв. компенсации и субсидии от Община Пловдив. Днес се очакват още 70 хил. лв. от градската управа.

На всички участници в протеста вчера са връчени предупреждения за самоотлъчка и при второ нарушение ще бъдат уволнени.

„Областната инспекция започва проверка по случая", каза директора Атанас Чернаев пред „24 часа".

От 63 автобуса, които обслужват осемте линии се движат само 22 коли, заяви пък зам.-кметът по транспорта на Пловдив Александър Държиков. Той обясни, че стачката е спряла само частично, тъй като в гаражите в „Тракия" и „Филипово" още има стачкуващи монтьори, служители и шофьори на фирмата, който се оплакват, че са получили само 60% от едно тяхно месечно възнаграждение.

Зам.-кметът каза, че в града се движи само един тролей заради авария, която ЕВН отстранява в момента.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Вино на корем в Пловдив за Трифон Зарезан (снимки)

Пловдивската организация на ГЕРБ организира честване на Трифон Зарезан във всички райони на града. В " Северен“ след неделната служба в храма „Свети Иван Рилски“ отец Лазар освети курбана и

Ето как Пловдив празнува свети Валентин (снимки)

Червени балони с надпис "I love you" създадоха празнична атмосфера в Пловдив на празника свети Валентин. Топлото време изкара на Главната улица стотици хора.

Даниел Панов заряза лозите в Килифарево и Лясковец

Кметът на Велико Търново Даниел Панов заряза лозите в Килифарево. Традиционният роден обичай се проведе в учебната и опитна база на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите.

Депутат короняса цар на лозата в плевенско село

Депутатът от ГЕРБ Владислав Николов короняса цар на лозата в плевенското село Брестовец. Титлата заслужи Севдалин, наричан от брестовчани Старшината заради уменията си да отглежда грозде и вино.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Бракониер гръмна бременна сърна

Бракониер рани смъртоносно сърна в Балкана под връх "Тодорини кукли" във Вършец, но не успя да прибере трофея. Няколко часа по-късно тялото на сърната е открито в местността "Синчево поле" край

Вижте как зарязаха лозята в столицата на виното (снимки)

Във всенароден празник се превърна днес Трифон Зарезан в пловдивското село Брестовица, което е обявено за столицата на виното от асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите.

Метохът на Преображенския манастир във Велико Търново падна окончателно

Бившият метох на Преображенския манастир в страната част на Велико Търново се срути окончателно тази нощ. Части от сградата паметник, са затрупали платното на улица "Опълченска" и входът на

Рухна сграда в центъра на Велико Търново

Рухна сграда в центъра на Велико Търново. Срутилата се постройка е паметник на културата, който от години е бил занемарен, съобщава Нова телевизия. За щастие при инцидента няма жертви и пострадали.

Опоненти на кандидат за ректор в Свищов отказали публичен дебат

Опонентите на кандидат за ректор на Стопанската академия в Свищов се скриха от публичен дебат. Дискусията за развитието на висшето училище през мандат 2016-2020 г. бе инициирана от проф.