Над 50 герои на "Дисни" танцуват на лед в "Арена Армеец"

https://www.24chasa.bg/Article/1560541 www.24chasa.bg

Спектакълът "Дисни на лед" идва за първи път у нас. От 9 до 11 ноември малки и големи ще се насладят на зрелищна хореография, пищни костюми и приказни декори на ледена пързалка в зала "Арена Армеец" в столицата.

Повече от 50 класически и съвременни герои на продукцията "Дисни" ще изнесат общо 5 спектакъла за 3 дни.

Актьорите върху кънки на лед ще разкажат приказките за веселото нерождено парти с Алиса и Лудия Шапкар, Хелоуин с Джак Скелета, кралския бал за Свети Валентин. Атрактивна част от спектакъла ще бъде и хавайският танц луау с палавите Лило и Стич. Разбира се,  ще се видят герои като Мини и Мики Маус, Ариел, Бел, патокът Доналд и неговите племенници, Жасмин и други приказни герои. Техните случки и истории се разказват с танци на лед, които годишно събират 30-милионна публика в повече от 70 страни на 6 континента, казаха организаторите от "София мюзик ентърпраисиз".
Европейската публика на световния приказен спектакъл "Дисни на лед" събира над 6,5 милиона души за година.

Изобилие от светлини, танци, пироефекти и музика са съчетани с  майсторско пързаляне
и вълшебни костюми. В първия петъчен ден на магичното шоу на 9 ноември екипът ще изнесе едно представление от 19 часа.

В събота - 10 ноември, и в неделя актьорите на кънки на лед ще радват публиката с два спектакъла дневно от 11 и от 15,30 часа.

Всяко от представленията ще има лимитиран капацитет от 7000 души по настояване на творческия екип. Цените на билетите са 40, 50, 60, 70, 80 и 90 лева и се продават в търговската мрежа на "Тикетпро". Входната такса за шоуто зависи от местата в зала "Арена Армеец", казват организаторите.