Щъркел-домашен любимец бедства в Димитровград, ще го пращат с куриер в зооцентър

https://www.24chasa.bg/Article/1561673 Щъркел-домашен любимец бедства в Димитровград, ще го пращат с куриер в зооцентър Щъркел-домашен любимец бедства в Димитровград, ще го пращат с куриер в зооцентър www.24chasa.bg
Димитровградчанин храни с риба щъркела. Снимка: Нова телевизия

Щъркел се превърна в домашен любимец в Димитровград. Всяка вечер хора от улица "Простор" се радват на вниманието на предвестника на пролетта, който не отлита на повече от стотина метра от блоковете, съобщи Нова телевизия.

Въпреки че му се радват, те са притеснени, че той не е отлетял на юг и през зимата няма да оцелее.

Преди около месец на димитровградската улица „Простор" се появил нов обитател. Щъркелът долетял и кацнал на стълб от уличното осветление, а след това слязъл при хората и останал там.

През деня щъркелът обикаля около река Марица, която е на метри от блоковете и като по часовник към 6 вечерта пристига до компанията в градинката.

Хората започнали да търсят съдействие от институциите, за да се погрижат за птицата през зимата. В крайна сметка им казали, че трябва да го закарат в спасителния център в Стара Загора.

От Регионалната инспекция по околна среда и води, които по принцип транспортират животните в спасителния център, обяснили, че не могат да помогнат. Но дали съвет на хората да не се грижат за птицата, защото това я задържало в квартала.

Хората от улица „Простор" вече се чудят дали да рискуват да изпратят птицата с куриер, какъвто вариант предложиха от Спасителния център на „Зелени Балкани", или да търсят друг вариант да го транспортират до Стара Загора. Дотогава птицата остава атракцията на квартала.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Мъж се хвърли гол от тераса в Харманли, бил пиян

Както майка го е родила паднал през тераса от 4-ия етаж в Харманли 33-годишният Красимир, съобщиха от полицията. Драмата се е разиграла в блок 14 в 21,50 ч в понеделник.

Тежко болен дядо сложи край на живота си в Бургас

80-годишен мъж скочи от 3-я етаж на жилището си в бургаския к-с "Възраждане" и загина, трагедията се е разиграла преди около час. Според съседи на дядото той е бил болен от тежко онкологично

Десетки села в област Кърджали на воден режим заради трайното засушаване

Десетки села в област Кърджали са на воден режим заради трайното засушаване. Пресъхнали кладенци и водоноски, които правят по няколко курса на ден, на места в труднодостъпни местности – така изглежда

Демонтаж на тролейбусни жици запуши част от Пловдив

Точно в 12 часа започна демонтирането на провисналите тролейбусни жици на бул. "Христо Ботев" в Пловдив. Това предизвика километрични колони от автомобили около Коматевския надлез.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Бежанец от Афганистан шеф на сънародници-каналджии, арестуват го

Афганистанец, настанен в Центъра за бежанци в Елхово, се оказа опитен каналджия, който освен, че прекарвал нелегални мигранти, напътсвал свои сънародници как противозаконно да бъде премината

Габровец загина при тежка катастрофа на пътя за Велико Търново (Обновена)

33-годишен мъж е загинал след тежка катастрофа, станала на пътя Велико Търново-Габрово в района на с. Донино, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът за инцидента е подаден около 11:30 часа.

Десетки русенци се снимаха с легендарния „Ориент Експрес”

Десетки русенци очакваха във вторник по обяд на Централна гара легендарния „Ориент Експрес”. Заради паспортната проверка в Гюргево, историческият трен закъсня с повече от половин час.

Село край Дунав дочака ремонт на опасен път

Близо 2-километров участък от републиканската пътна мрежа през свищовското село Вардим ще бъде ремонтиран до дни. По настояване на кмета на общината Генчо Генчев и многократните сигнали от страна на

200 бона за бюра и столове в новото кметство на район "Източен" в Пловдив

200 000 лева за бюра, мебели и офис техника ще бъдат похарчени за обзавеждане на новото кметство на пловдивския район "Източен". Администрацията се мести от ул.