Тодор посяга на баба си, коли я, освестил се в ареста

https://www.24chasa.bg/Article/1563993 www.24chasa.bg
Тодор Тотев в съдебната зала. Снимка: Булфото

21-годишният Тодор Тотев искал да изнасили баба си, но съпротивата й го ожесточила и започнал да я коли. Това пише в сайта на в. "Марица".

Внукът бил в умопомрачение. Нямал спомени от случилото се, осъзнал е размерите на престъплението едва в ареста.

Тодор Тотев уби старицата в сряда следобед уби по особено жесток начин. На 27 септември Цветка Тотева бе открита заклана в плевнята на къщата си в селото на Жоро Милионера - Манолско Конаре. По тялото й патолозите са преброили над 10 рани от нож. Почти веднага криминалистите от РУП в село Труд се насочили към внукът й Тодор. Младежът е арестуван вчера сутринта в квартира в "Кършияка". По-късно е направен и втори оглед на произшествието.

Днес на Тотев е повдигнато обвинение за предумишлено убийство. Близките на семейството, приятелите на момчето и хората от Манолско Конаре са в истински шок. Всички те описват Тодор като изключително тихо и възпитано момче, което не влиза в конфликти, нито пък някога е проявявал агресия към животно или човек.

Той самият е бил отгледан от баба си и бил страшно привързан към нея. Тодор е вземал амфетамини и това не е било тайна в семейството. Правел го веднъж - два пъти в месеца, без някакви последствия.

По време , когато живеел с родителите си в Испания, той изобщо не докосвал дрога. Когато обаче се прибрали в Пловдив, той отново се върнал към старите си навици. Нямал никакъв проблем със снабдяването, купувал си амфети на прах от нощните клубове.

В сряда той се прибрал в къщи по обед, изпил две мастики, а преди товя явно е взел наркотика. Баба му му сложила обяд, а след това отишла да си върши работа по двора. Коктейлът от амфетамини и алкохол явно подействал на един по-късен етап, Тодор грабнал ножа и тръгнал да търси жената. Първоначалните му намерения били да я изнасили, но след това започнал да я души. Съпротивата й го ожесточила още повече и тогава започнал да я ръга с ножа.

Лекари коментират, че момчето явно е имало някакъв психичен проблем, който се отключвал при употреба на амфетамин. Тодор е търсил и лекарска помощ, тъй като осъзнавал че в определени моменти не може да контролира реакциите си.

Предстои да излязат психологичните и психиатрични експертизи на обвиняемия. В началото на седмицата се очакват и резултатите от кръвните изследвания.

За мярката на Тодор Тотев четете тук