Кобрата нокаутира исполина Устинов и чака Владимир Кличко (видео)

https://www.24chasa.bg/Article/1565381 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Eвропейският и интерконтинентален шампион по професионален бокс Кубрат Пулев (България) размаза 202-санриметровия исполин Александър Устинов (Русия) в двубой, игран на гала вечерта в Хамбург и защити двете си титли.

Срещата трябваше да реши кой ще се изправи срещу боксовата легенда Владимир Кличко в битка за титлата в тежка категория, версия IBF. Така евентуалният мач между Кобрата и украинската боксова звезда трябва да се проведе в първата половина на 2013 година.

Преди това обаче Владимир Кличко ще има мач срещу полския гигант Мариуш Вах на 10 ноември. Той ще защитава титлите си във версия на WBA, IBF, WBO и IBO, след което ще стане ясно дали ще се изправи срещу Кубрат Пулев. Вероятно и българинът ще има още една среща преди сблъсака.

Мачът между Кубрат Пулев и Александър Устинов се превърна в гвоздея на боксовата гала вечер. Първоначално интересът бе насочен предимно към двубоя между Александър Поветкин (Русия) и Хасим Рахман (САЩ) за титлата на Световната боксова асоциация. Залогът в мача между Кобрата и Устинов обаче се оказа значително по-голям.

Здрава родна агитка викаше за Пулев. Българите бяха облечени с фланелки с надпис PULEV TEAM. Начело бе олимпийският медалист от Лондон и брат на Кобрата - Тервел. Германците също започнаха да подкрепят Кобрат след атрактивната му игра.

Българинът започна изключително силно срещата и още след третия рунд Устинов имаше множество аркади, а от двете му ноздри рукна кръв. В 11-ия рунд пък Кобрат показа мощта си и нокаутира исполина. До този момент Устинов не познаваше вкуса на загубата - 27 победи, 21 с нокаут. Пулев пък вече има 17 победи, 9 с нокаут, и нито една загуба.

Така Кубрат оглави ранглистата на Международната боксова федерация(IBF) и си осигури сблъсък с Виталий Кличко през 2013 година.

„Направихме стратегия максимално да не ме докосва и да го довърша в последните рундове, както и стана. Имах добри спаринг партньори, за което и идвам в Германия, и резултата е налице", каза веднага след двубоя победителят.

"Искам да благодаря и на българите в залата. Благодаря на всички приятели и на всички българи, който са ме подкрепяли", допълни още българският боксьор.

„Каквото има да му казвам ще му го кажа на ринга", лаконичен беше Кубрат, който отговори на въпрос какво ще каже на евентуалния му следващ съперник Владимир Кличко.

„Най-вероятно ще имам един мач преди Кличко", обясни обаче Пулев.

„Празнуването е най-лесно, в това всички българи сме царе", пошегува се Кобрата пред телевизия Диема след двубоя.

Ето и видео от победата на Кубрат:

 1 рунд: Тежко кроше на Устинов, последва ляв прав на Кобрата. Руснакът намери Пулев с някокло удара в тялото, но българинът ми нанесе кроше след това. Устинов се опитва да скъсява дистанцията. Чудесно дясно кроше на Кобрата в края на рунда и нова опасна атака на Пулев. Ляв прав на нашенеца с гонга.

2 рунд: Чудесено начало на Пулев - ляв прав и две десни крошета. Лявата ноздра на Устинов вече кърви. Личи си повече мисъл в защитата на руснака във втория рунд. Ляв прав на Пулев, а след това и удар в тялото на 202-сантиметровия му съперник. Силна атака на Кобрата в края на рунда.

3 рунд: Атака за Устинов в началото на рунда. Притисна Кобрата в ъгъла, но Пулев се защитава добре и не допусна тежки удари. След това нашето момче нанесе два леви прави на съперника си, след като вече играта се пренесе в центъра на ринга. Нови леви прави удари в сметката на българина. Опасен десен удар на Устинов, който след това намери Кобрата и с кроше. Засилване в играта на руснака в края.

4 рунд: Много добро начало за Кобрата, който показва доста по-разумна игра в този рунд. Продължи с успешните леви прави, а на Устинов му потече кръв и от дясната ноздра.Руснакът нанесе десен удар в тялото на българина. Личи си умора в Устинов. Опит за удар отдясно на Устинов, но неточен. Последваха два точни леви прави удара на Кобрата.

5 рунд: Германската публига вече вика за Кубрат Пулев! Доста предпазливо начало на рунда. Устинов намери Кобрата доста опасно с лявата си ръка. Последва раздвижване и на Пулев, намери съперника си с десен удар.Удари последните секунди на рунда.

6 рунд: Чудесна серия от три леви прави на Кубрат. Опитва атака и Устинов, Пулев обаче не се плаши, връща ударите и то по-точно и тежко. Съдията спира играта и за пореден път предупреждава руснака за непозволената му игра с лакти.

7 рунд: Точен ляв на Устинов и след това кроше при изтеглянето. Кобрата успя да върне един удар, пробва кроше, последва ъпър кът. Точен ляв прав на Кобрата. Последва обаче много силен точен удар на руснака. Чудесна атака на Кобрата в края на рунда!

8 рунд: Тежък удар на Устинов в началото на рунда, българинът след това намери съперника си с ляв прав, но не толкова силно. Левият прав е силата на Кобрата в този мач. Тежките десни удари обаче са това, което може да даде предимство на съперника му. На два пъти в рунда ръкавицата на Устинов създава проблеми. Вижда се, че руснакът кърви и от лявата вежда. Ляво кроше в главата на руснака!

9 рунд: Кобрата е точен с лявата си ръка най-често. Успява да намери и разцепеното ляво око на съперника си, но отнесе и тежък ъпъркът в тялото си. След това обаче продължи да атакува Устинов. Дясно кроше на Кобрата, чиято ръкавица също се развърза в началото на този рунд. Ляв прав на руснака, дясно кроше на Устинов. Последва ляв прав и дясно кроше за Кобрата в края на рунда.

10 рунд: Пулев отново започва рунда силно, намери съперника си с дясната ръка. Пусна ляв прав, после намери Устинов отново с ляв прав. Два страхотни десни прави удара на Кобрата! Страхотна атака след прекъсване на рунда!