Идеален дом Авто мото Досиетата от Панама

Увеличението на пенсиите - според годината на пенсиониране

https://www.24chasa.bg/Article/1567001 Увеличението на пенсиите - според годината на пенсиониране Увеличението на пенсиите - според годината на пенсиониране www.24chasa.bg
Министърът на труда Тотю Младенов поздрави пенсионерите за празкика им и обяви последният вариант за повишение на пенсиите от 1 април. СНИМКА: 24 часа

От 1 април ще де увеличат пенсиите на всички пенсионери, но с различен процент в зависимост от годината на пенсиониране, съобщи министърът на труда Тотю Младенов. С най-голям процент - 9,8, ще се вдигнат парите на хората, излезли в пенсия до 31 декември 2009 г. Те са 85% от всички от третата възраст.
Пенсионираните в периода 1 януари-31 декември 2010 г. ще получат 8,8%. Те са 160 670 души, или 6% от всички.

За хората, които са излезли в заслужен отдих от 1 януари 2011 до 31 декември 2011 г. (146 700 души, или 5% от всички) се предвиждат 5,7% повишение.
Най-младите пенсионери - 94 942-ма, пенсионирани през 2012 г. ще вземат 2,2%.
Увеличението компенсира инфлацията от момента на отпускане на пенсията до момента, каза министър Младенов.

Максималният осигурителен доход от април се вдига от 2000 на 2200 лв. Съответно и таванът на пенсията скача от 700 на 770.
Осигуровките за всички остават, както през тази година. Само за военни, полицаи и ДАНС се вдигат - с 20%, като това няма да излезе от джоба им. Това ще е за сметка на трансфер от републиканския бюджет, т.е. от парите на данъкоплатците.

Първите 3 дни болнични ще се плащат от работодателите в размер на 70%, от четвъртия нататък - от НОИ - в размер на 80%. Досега това бе антикризисна мярко, вече ще е норма, каза министърът.
Детските няма да се повишават - остават 35 лв. на месец при доход под 350 лв. на месец. Майчинството също ще е 240 лв.

Всички подборности за пенсии и обезщетения четете в утрешния вестник

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Новите автобуси в София с Wi-Fi и камери

Безплатен интернет, видеонаблюдение в пътническия салон, климатик, рампа за детски колички и хора с увреждания са част от екстрите на новите 110 автобуса за градския транспорт в София.

Румен Петков: Финансовият министър Владислав Горанов е циник

Писмото на финансовия министър Владислав Горанов до парламентарната комисия по социална и демографска политика по повод на приетия на първо четене закон за ветераните от войните е цинично и може да

Секта разказва за хип-хопа и още нещо (Видео)

Жив ли е ъндърграунд хип-хопът в България? На този въпрос отговаря рапъра Секта пред камерите на Нова телевизия.  Споделя, че ситуацията с ъндърграунд хип-хопът в България е тежка.

Вижте решенията на Министерски съвет от днес

Приета е Национална програма за предотвратяване и противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите за 2016 г. Правителството утвърди Национална програма за 2016 г.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Крадци на кабели предизвикаха пожар и оставиха хиляди софиянци без ток

Кражба от проходим инсталационен колектор в район „Възраждане” в София доведе до пожар и спиране на електроподаването до 2100 домакинства в „Зона Б 19“, „Зона Б 5“, ж.к. “Сердика“ и ж.к.

Река Бързия преля, затвори пътя Монтана - Берковица

Проливният дъжд затвори пътят между Монтана и Берковица. През нощта около 24 ч. река Бързия за пореден път е излязла от коритото си и отнесла временен мост в село Боровции,

Забраната за носене на фереджета може да ограничи правата на мюсюлманите

Законопроектът, внесен в парламента, който регламентира забраната за носене на фереджета, ограничава правата на мюсюлманите и може да достигне до опасни нива. Това сподели Джелял Фаик, и.д.

Депутатите са приели 56 закона от началото на годината

През петата си сесия 43-ото Народно събрание е приело 56 закона, 60 решения и една декларация. Това сочи справка, подготвена от парламентарния пресцентър и дирекция «Законодателна дейност» на

България е усвоила 750 млн. евро (4.55 %) от еврофондовете

От старта на новия програмен период на европейското финансиране – 2014 – 2020 година, страната ни е получила от Европейския съюз траншове в размер на почти 750 млн.