Бащата на прегазената Мариана почина, не понесъл загубата й

https://www.24chasa.bg/Article/1568125 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Бащата на Мариана, която бе прегазена и убита на място от маршрутка, почина от инфаркт 5 месеца след смъртта на дъщеря ни. Това каза пред Нова телевизия майката на 22-годишната Мариана Карабулева.

Нелепият инцидент стана на 14 февруари тази година. Мъжът не понесъл травмата от загубата на детето си, а 15-годишният брат на момичето преодолява тежката травма с помощта на психолози. Вчера шофьорът, прегазил красивата студентка, получи 3-годишна условна присъда.

"3 години е някаква подигравка с трагедията на хората, загубили близък човек. От два месеца съм постоянно с майките на деца, загинали на пешеходни пътеки. Тези дела, които водят почернените родители, протичат по един и същи начин. Не се гледа сериозно на такъв вид дела. Не се гледа сериозно на убийствата на деца. Това са наши, български деца, убити на пътя. Подигравка е да се дават такива ниски присъди. Не става дума само за условните, но и за ефективните, които са обидно ниски", заяви почернената майка. Тя бе категорична, че този човек трябва да влезе в затвора.

"Вчера в съдебна зала убиецът го изкараха светец. Единственото, което ми даде сила, бяха десетките приятели на Мариана, които дойдоха да ме подкрепят", добави Емилия Карабулева.

Симеон Прусийски, приятелят на Мариана, сподели: "Излязохме от залата, защото чухме неща, несъвместими с истината. Казаха се неща, с които ние не сме съгласни. Като например, че шофьорът след инцидента се е притекъл на помощ, едва ли не е дал всичко от себе си. Той всъщност стоеше на пътя и пушеше цигара. Той каза "Случват се такива работи. Няма какво да се направи".

Шофьорът си е тръгнал броени минути след инцидента, добави друг приятел на Мариана.

Всички близки на 22-годишното момиче са категорични: "Недопустимо е да се слагат делата от този тип под един знаменател. На всеки може да се случи. Въпросът е, че никой не гледа на убийствата на пътя като на престъпление, което трябва да бъде сурово наказано от закона".