Фирма от Разлог ще строи сглобяеми къщи на пострадали от труса в Перник

https://www.24chasa.bg/Article/1569383 www.24chasa.bg
Томислав Дончев СНИМКА: Светлана Стоименова

Фирма от Разлог ще строи сглобяеми къщи на пострадали от труса в Перник, обяви министър Томислав Дончев днес.

"Бяха подадени 14 оферти, от тях 10 отговаряха на всички изисквания. Победителят бе избра на база най-ниска цена", поясни Дончев.

Къщите са три типа. До 40 кв. м. на цена от около 25 000 лв. без ДДС, до 60 кв. м. - 35 000 лв. и до 80 кв. м. - 45 000 лв. Първите две къщи, които ще бъдат закупени със средствата събрани от благотворителната кампания на БЧК, ще бъдат ще са в Перник до дни. Има средства за около 15-20 олекотени постройки, подчерта Дончев.

Одобрен е вече и новият ред за получаване на обезщетения на пострадалите от труса. Те няма да се отчитат с фактури, а ще попълват декларация. Това обаче трябва да стане до 31 декември тази година, допълни министърът.

 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мотивът на Викторио Александров да убие половинката си Дарина Министерска и бебето им Никол се крие в чатове във фейсбук. Това твърди подсъдимият за двойното убийство, стана ясно от искане на защитата му. Вчера в Софийския градски съд започна процесът срещу бившия сотаджия за разстрела на приятелката му и едногодишната им дъщеричка

Български бизнесмен финансира австрийски евродепутат да си купи втори мандат и се жали пред медии, че не си получава парите обратно. Скандалът гръмна в Австрия, след като местният „Дер Щандарт“ публикува твърденията на сънародника ни, че евродепутатката Барбара Капел му дължи 55 бона. Името на българина не се разкрива

Въздухът в София е реално опасен за човешкото здраве. Тази позиция публикува Европейската агенция по околна среда към Европейската комисия. Според нея въздухът в София е с най-високо замърсяване и е реално опасен за човешкото здраве. По данни на агенцията пикът на смога е бил в неделя срещу понеделник, но и в момента има опасни частици във въздуха.