Сестрата на Тити Папазов стана директор на НГДЕК

https://www.24chasa.bg/Article/1571635 www.24chasa.bg

Сестрата на Тити Папазов - Мариела, стана директор на Националната гимназия за древни езици и култури “Св. Константин-Кирил Философ”.

Тя е временно изпълняващ длъжността от 13 юли, когато избраната с конкурс преди 2 г. директорка Силвия Бакърджиева излезе в майчинство. Догодина предстои да бъде направен конкурс за директорския пост, обясни Мариела Папазова. Тя е възпитаник на НГДЕК от втория випуск на гимназията, учил от 1978 до 1883 г. Завършила е история и богословие.

През 90-те години на XX век преподава в класическата гимназия антична история и средновековна култура. По това време води и богословско предаване по Дарик радио. След това работи като спортен редактор в радиа, телевизии, била е главен редактор на спортен сайт.

В момента заедно с ученици и учители начело със създателката на гимназията и дългогодишен неин директор Гиргина Тончева активно организират 35-годишния юбилей на НГДЕК.

На 10 октомври в 10 ч в черквата “Света София” на литургия ще се съберат възпитаниците на елитарното училище. Час по-късно те ще поднесат по традиция венец пред Паметника на братята Кирил и Методий.

В 17 часа същия ден в аулата на Софийския университет ще се съберат държавници, политици, академичният елит и създателите на гимназията на кръгла маса.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца