Сестрата на Тити Папазов стана директор на НГДЕК

https://www.24chasa.bg/Article/1571635 www.24chasa.bg

Сестрата на Тити Папазов - Мариела, стана директор на Националната гимназия за древни езици и култури “Св. Константин-Кирил Философ”.

Тя е временно изпълняващ длъжността от 13 юли, когато избраната с конкурс преди 2 г. директорка Силвия Бакърджиева излезе в майчинство. Догодина предстои да бъде направен конкурс за директорския пост, обясни Мариела Папазова. Тя е възпитаник на НГДЕК от втория випуск на гимназията, учил от 1978 до 1883 г. Завършила е история и богословие.

През 90-те години на XX век преподава в класическата гимназия антична история и средновековна култура. По това време води и богословско предаване по Дарик радио. След това работи като спортен редактор в радиа, телевизии, била е главен редактор на спортен сайт.

В момента заедно с ученици и учители начело със създателката на гимназията и дългогодишен неин директор Гиргина Тончева активно организират 35-годишния юбилей на НГДЕК.

На 10 октомври в 10 ч в черквата “Света София” на литургия ще се съберат възпитаниците на елитарното училище. Час по-късно те ще поднесат по традиция венец пред Паметника на братята Кирил и Методий.

В 17 часа същия ден в аулата на Софийския университет ще се съберат държавници, политици, академичният елит и създателите на гимназията на кръгла маса.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

„Май изкарах коронавируса. Не мога да съм сигурен, защото не съм се изследвал. Два дни бях на легло. Имах няколко от характерните симптоми“. Това призна Башар Рахал. Актьорът започва да се чувства зле след посещение в Тайланд. „Тялото ме болеше адски много. Никога не съм се чувствал така. Единият ден спах повече от 18 часа

Градският транспорт в София е с ново работно време от днес. Последните курсове на автобусите и тролеите са до по-рано, а три линии временно се закриват. Проверка на „България Днес” показа, че по някои трасета последните рейсове ще потеглят в доста ранен час – около здрачаване. Официално от Центъра за градска мобилност съобщиха

От началото на извънредното положение до днес 61 644 са лица, които са подали заявление като търсещи работа – безработни лица, хора, освободени от работа и завърнали се от чужбина, както и подведени за регистрация с цел получаване на помощи, съобщи социалният министър Деница Сачева по време на брифинг в Министерския съвет