Майката на Маргарита Хранова удря шамар на мъжа й, като чува, че са се оженили

https://www.24chasa.bg/Article/1575068 www.24chasa.bg

След месец всички естрадни звезди ще се съберат в зала 1 на НДК, за да попеят заедно с Маргарита Хранова.

Не личи, но и тя достигна 40 години, откакто е на сцената, които ще отпразнува с юбилеен концерт на 6 ноември. Нарекла го е "Устрем" по емблематичната си едноименна песен, която ще изпълни заедно с Найден Андреев. Навремето той пише музиката, а сега ще я изсвири на пиано.

Заедно с нея ще пеят Йорданка Христова, Веселин Маринов, Орлин Горанов, Кристина Димитрова, Росица Кирилова, Михаил и Кристина Белчеви, Петя Буюклиева, Христо Кидиков, Етиен Леви, Михаил Йончев, Нели Рангелова, Асен Гаргов, Борислав Грънчаров и Искра Радева.

Неслучайно Хранова става певица. Баща имал глас на оперен певец. Дори взема уроци при музикална педагожка, за да се яви на прослушване за хор. Но не го избират, тъй като няма музикално образование.

По стечение на обстоятелствата Маргарита Хранова се ражда в Сливен. Баща Никола, бил до 1944 г. царски офицер, е разпределен там като майор в сливенския гарнизон. Само две години певицата живее в родния си град, защото през 1953 г. местят баща в Шумен, а малко по-късно го съкращават окончателно.

От майор става монтьор - започва да учи в електротехникум. Майка Лидия се записва в строителен техникум и после започва работа като чертожник.

Дъщеря им е във втори клас, когато я водят на прослушване за хор "Бодра смяна". Не я приемат, но леля Вера Христова - естрадна певица тогава, я учи да свири на пиано. Именно тя е причината Маргарита Хранова да влезе в Консерваторията. Но вече с опит, защото в гимназията е кандидатствала за естрадната група на ансамбъл "Маяковски".
Емил Димитров пък е виновникът тя да се запознае случайно със съпруга си. Тогава Кирил е част от екипа и шофьор на големия певец. Един ден Димитров я кани за беквокал на негово участие в Киноцентъра. Когато изпълненията свършват, Кирил я кара към вкъщи. Същата вечер си разменят и телефоните. Той започва да звъни постоянно и да ходи на всичките участия.

Родителите на певицата не го одобряват, защото точно тогава той е в процес на развод. Затова двамата се женят тайно. Подписват в гражданското, а там са само кумовете им, нейна приятелка и един фотограф.

Използват, че датата 9 март е ден преди да заминат на турне с Лили Иванова. Те са убедени, че родителите на Хранова ще реагират бурно. Така и става. Като чува, майка удря шамар на Кирил.

Години по-късно 20-годишният им син Кристиян подхожда по съвсем различен начин, когато решава да се ожени. "Седни тук да ти кажа нещо", подканва Кирил жена си, преди да съобщи. "Какво ли не ми мина през главата - смее се Хранова днес. - Оффф! Това ли било!? Ми да се жени, като трябва! Ти ми изкара акъла! Помислих си, че нещо се е случило с децата!" Веднага става ясно, че бъдещата снаха Мина вече е бременна.

 СТЕЛА АТАНАСОВА