Отец Иван моли за храна поне до Коледа

https://www.24chasa.bg/Article/1577466 www.24chasa.bg
Отец Иван Снимка архив

Едва 3000 лева са събрани досега от кампанията за набиране на продукти и пари за приюта на отец Иван в Нови хан. Сумата ще стигне за съвсем кратко време, защото с нея трябва да бъдат изхранени живеещите там 200 души.

"Произвеждаме си мляко и сирене", каза отец Иван пред БНТ. Имаме и месо, но храната едва стига, допълни той и помоли всеки, който може да дари зърнени храни, консерви, кашкавал, колбаси, олио, захар и да ги занесе на място в приюта.

Отец Иван разказа, че сред приютилите се при него има много деца. Част от парите отиват за дрехи и обувки, чанти, тетрадки, защото всички ходят на училище или детска градина. Има и 18 бебета, за които трябва да се купува хумана. Друга част от парите отива за лекарства. Много от хората, живеещи там, са бедни, защото имат здравословни проблеми и не могат да работят.

Всички се надяват да съберат достатъчно храна, за да успеят да изкарат до Коледа.

Отец Иван разказа, че имало хора, които идват при него и си тръгват, защото виждат, че трябва да се работи. "Тук се работи", казвали те и си тръгвали.

В момента приютът е пълен и не може да прибере повече нуждаещи се. Отец Иван дори бил принуден да върне една майка с дете.