Волтова дъга уби мъж в лодка, обгори баща и син

Загиналият Мартин

Волтова дъга уби 36-годишен инструктор, след като с мачтата на катамарана си закачил електропровод до къмпинг "Ушите" край яз. "Искър".

Нелепият инцидент се случил в неделя вечерта, когато Мартин Павлов и приятелят му Добрин Енчев прибирали лодките след регата през деня.

"Двамата се състезаваха. Идвали са и друг път тук, но за първи път вчера (в неделя - б.а.) дойдоха с лодка с толкова дълга мачта", коментираха хора от къмпинга. Те разказаха, че състезанието е протекло нормално, а участниците в него са взели всички необходими мерки за безопасност като спасителни лодки и жилетки.

При прибирането на катамарана дългата около 10 метра мачта докоснала жиците на електропровода и се получила волтова дъга. Мартин починал на път за болницата. Добрин и 5-годишният му син Тервел били спасени от случайни свидетели.

Бащата и синът са с неголеми като площ изгаряния, но таткото има смущения в дишането и сърдечната дейност, обясни шефът на Клиниката по изгаряния в "Пирогов" проф. Огнян Хаджийски. Според него и двамата ще се оправят.

"Загубихме приятел! Случи се нещастие и Марто Павлов загина след инцидент", съобщи ветроходният клуб "Вятър и вода" във фейсбук.

"През целия следобед се състезавахме и се забавлявахме във водата. А когато денят приключи и катамаранът вече беше изваден на сушата, мачтата закачи електропровода. Загубихме Марто. Добри и Тервел се възстановяват и скоро ще са отново с нас под платната. Марто, само ти няма да се върнеш. Ще ни липсваш много", пишат приятелите му.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Цигарите с отвратителни картинки (обзор)

Слагат ги от 20 май Трябва да заемат 65% от кутиите Цигарените кутии да бъдат със стряскащи картинки, показващи пораженията от тютюнопушенето, решиха депутатите,

Махат от референдума на Слави въпроса дали депутатите да станат 120

От Народното събрание ще отправят питане до Конституционния съд КРИСТИНА КРЪСТЕВА Част от шестте въпроса от референдума на Слави Трифонов ще бъдат премахнати,

Баща мастурбира на площада в Русе, осъждат го по запис

Заснели го две атакувани от него ученички. Получи 1 г. условно и пробация РОСЕН МОЛЛОВ Наказанието на усъден условно перверзник, мастурбирал в центъра на Русе, бе завишено с решение на окръжния съд.

Мъж от Велико Търново плати винетката си със стотинки в знак на протест

Млад мъж от Велико Търново плати годишната си винетка с жълти стотинки, съобщава "Дарик". 26-годишният Михаил Димитров решил да закупи стикера с монети от по 1,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Проходът Твърдица - Елена е затворен за ТИР-ове над 10 тона

Проходът на Републиката е отворен за движение. Затворен за движение на МПС над 10 тона е проходът Твърдица - Елена, съобщава "Фокус". На път Дебелец - Плаково - Средни колиби - Елена поради лошо

Бащата на насилената от екскмета на Стрелча: Страхува се, че Евстатиев ще прати някой да я убие

Семейството на момичето, насилено от бившия кмет на Стрелча – Иван Евстатиев, проговори за преживяното. Бащата на момичето – Георги Белухов, поиска справедливост и Евстатиев да понесе цялата строгост

МВР: До 11,00 часа утре през "Кулата – Промахон" няма да пропускат товарни автомобили

От 15,00 часа днес до 11,00 часа утре през ГКПП "Кулата – Промахон" няма да бъдат пропускани товарни автомобили заради стачни действия преди гръцкия пункт.

Кметът на Банско доволен от подкрепата за развитието на ски зоната

Кметът на община Банско Георги Икономов е доволен от проведеното днес заседание на Съвета за развитие към Министерски съвет, на което бе изказана подкрепа за развитието на ски зона Банско от

Мъж иска ученическа бригада от времето на соца да му се брои за трудов стаж

Жител на с. Сатовча е завел иск в съда в Гоце Делчев, за да му се признаят за трудов стаж ученическите бригади, на които е бил по времето на социализма. Н. Н. твърди, че е работил АПК с.