Ирен Кривошиева и Владимир Данаилов: Стефан Данаилов ни каза: Не, няма да влизате в Къщата

https://www.24chasa.bg/Article/1580245 www.24chasa.bg
Ирен Кривошиева и Владимир Данаилов СНИМКА: АНДРЕЙ БЕЛОКОНСКИ

- Очаквахте ли да излезете от Къщата на "ВИП Брадър" снощи (в понеделник вечерта - б. а.)?

Ирен Кривошиева: Да. Планирах го.

- Възможно ли е да се е случило заради огромния натиск отвън? Съюзът на българските артисти планираше да напише писмо до Нова тв да спре гаврата на "ВИП Брадър" с актьора Стефан Данаилов.

И. К.: За първи път чувам. Нормално е. Има една много хубава поговорка: "Гузен негонен бяга". Ние не сме отишли заради Стефан Данаилов. Ние отидохме заради нас самите. Хората в Къщата на "ВИП Брадър" свършиха цялата работа. Всъщност се оказа, че вече 22 години не сме ние тези, които разпалваме Стефан-Данаиловите проблеми, ами хората ги разпалват. Ние непрекъснато се борим с това. И сега ние сме били тези, които искаме да му причиним вреда. Истината е, че всички останали го обграждат с т.нар. любов, която всъщност е подмазване.

Владимир Данаилов: Това е вампиризъм.

И. К.: Това е вид слагане. Този човек винаги е имал власт и сила. И продължава да има. Всички тези хора, ето - и Съюзът на артистите, му се кланят. И никой не смее да посочи с пръст. Той страда от това, че не смеят. Да живееш в лъжа е страшно нещо. Той не го заслужава, защото е прекрасен.

- Владо, написахте писмо във "ВИП Брадър" на баща си. Защо не изчакахте да излезете от Къщата и да му кажете всичко в очите?

В. Д.: Ами, Биг Брадър ми каза да напиша писмото. Това беше мисия. Всички думи бяха искрени. Аз съм казвал на баща си и много по-смели неща директно в очите. Казах му, че ако не е зад мен, е мой враг в даването на истината. Сега той не е зад мен от страх.

- Ще поздравите ли Стефан Данаилов за рождения му ден на 9 декември?

И. К.: Винаги се поздравяваме за празници.

В. Д.: Всяка година му изпращам картички от Америка за рождения ден. Това е най-малкото, което мога да направя. Тези догми, тези дребни неща са малки в сравнение с това, което той трябва да направи. И чакам.

- Кога за последно се видяхте?

В. Д.: Нямам представа за времето. Май беше преди няколко месеца.

- Обсъдихте ли участието си във "ВИП Брадър" със Стефан Данаилов. Той какво ви каза?

И. К.: Той каза: "Не! Няма да влизате в къщата!"

В. Д.: Няколко месеца преди да влезем в шоуто, вече имаше слухове, че ще участваме. Той искаше да ме спре. Чухме се по телефона и му казах, че нещата с мен се получават. В смисъл, че истината няма да е скрита още дълго време. Светлината се слага на планината отгоре, а не под земята.

Казах му, че ще направя това, което ми подсказва сърцето. И той пак каза: "Не". Аз му отговорих, че не следвам него, а своите принципи. Аз следвам това, което е вътре в мен. Всъщност в началото и аз не исках. Казах си, че това шоу е тъпо и не бих участвал в подобни глупости. Майка беше тази, която ме убеди в обратното. Защото и една капка добро да излезе, значи си е струвало всичко.

- За какво си говорите, когато се видите със Стефан Данаилов?

В. Д.: Нашите отношения са нормални. Когато се срещнем, всичко е прекрасно. Не се виждаме често, защото той си има негов живот, а аз мой. Срещаме се няколко пъти в годината. Това се случва, когато се върна в София през лятото - хапваме, говорим си за около час. Най-трудни ми бяха срещите, когато бях малък. Беше много тъпо, защото нямаше за какво да си говорим. А вече има много неща.

- Спомняте ли си какви подаръци ви е правил баща ви за Коледа или за рождени дни?

В. Д.: Не, не помня. Аз не се интересувам много от тези неща.

И. К.: Всяка година аз купувах коледен подарък на Влади от името на баща му. Стефан не ми е поръчвал, той не знае за това. Цял живот оставях пред елхата подаръци, а той си мислеше, че са от баща му.

В. Д.: Майка ми е голям герой. Неговата любов я усещах през майка ми. Е, отварях всички подаръци с ентусиазъм като дете. Без значение от кой са.

- Владимир, баща ви помагал ли ви е финансово?

В. Д.: Да. Давал ми е пари. Давал е любовта си по най-лесния начин за него.

И. К.: Спомням си, че преди беше изпратил кола с шофьор да ни донесе пари, още когато живеехме в България.

- Защо се върнахте в България? В Америка нещо липсваше ли ви?

В. Д.: Аз имам мисия тук. Да запаля България с истината.

И. К.: Аз следвам детето си, тръпки ме побиха сега. Може да замина отново в Америка за малко през зимата. Обаче по принцип съм тук. Защото на мен ми се играе. Искам да играя в театъра. Не съм довършила онова, което съм започнала. Заминах във време, в което трябваше да продължа.

- Имате ли предложения за театъра?

И. К.: Исках да направя шоу в телевизията - тази, забранената за мен Би Ти Ви. Тя е свързана с роднина на Стефан Данаилов. Росен е голям финансов магнат благодарение на Стефан. (Росен Цанков - един от продуцентите в "Камера", които снимат "Стъклен дом" и "Под прикритие". Той е доведен син на Стефан Данаилов от предишен брак на съпругата му Мария - б. а.).

- Какво се случи с предаването ви?

И. К.: Водих преговори от Америка. Разговарях с хора, които ми казаха: "Чакаме те. Януари започваш!" И всъщност аз дойдох, за да направя това шоу. Но някъде непрестанно някой ме спираше. Всеки път се случва нещо.

Хората, общо взето, ме харесват. И изведнъж ми светна нещо - България е едно малко семейство. Всъщност всеки се познава с всеки. Липсва индивидуалното отношение на хората.

- Ирен, какво си спомняте от годините, когато сама се грижехте за Владимир? Как взехте решението да напуснете страната с малко бебе?

И. К.: Иван Ласкин ми каза в Къщата: "Вие двамата заради Стефан сте тук, ако не беше Стефан, нямаше да сте тук." И аз му казах, че ако не беше Стефан, ние нямаше да сме в Америка.

- Той ли ви накара да напуснете страната?

И. К.: Не, Стефан не ме е карал да замина. Това е мое решение. Заминах без една стотинка в джоба, без никакви пари.

В. Д.: Майка ми миеше съдове, за да се изхранваме.

И. К.: Спомням си как един ден се разболя. Вдигна температура - 40 градуса. Нямах и кола. Носех го сама, беше се облегнал на рамото ми. Влязох в една болница, а те не искаха да го прегледат, защото не знаеха къде живеем, нямахме и пари. Никой не ни помагаше. Нито майка, нито баща, никой.

В. Д.: Като малък исках майка ми да ми купи една малка бутилка кока-кола, а тя нямаше пари. И не страдах, че няма да пия кола, страдах, като гледах майка си как се измъчва, не може да я купи за детето си.

- Ирен, когато сте заминали за Америка, тъкмо сте били натрупали голяма слава в България. Там хората знаеха ли, че сте актриса?

И. К.: Една жена, американска журналистка, казва се Жанина, случайно беше разбрала. Тя направи цял репортаж за мен, аз й дадох интервю. Не знаех още английски език, и отидох в телевизията с речник в ръка. Беше ме представила като политически емигрант.

- Владимир, истина ли е, че съсед ви е прострелял в главата?

В. Д.: Бяхме се върнали едно лято в България. Играех футбол пред блока с децата. Един съсед излезе от колата и каза: "Ще ви счупя главите!" Аз го познавам, не знам какво се е случило сега с него. След това едно от момчетата удари топката в колата и алармата се включи. Ние седнахме на пейката пред входа и си говорехме. Тогава усетих огромна болка отзад в тила ми - той ме простреля. Помислих си, че някой ме е ударил силно с връзка с ключове. А приятелите ми се качиха горе и казаха на майка ми: "Застрелян е." Бях целия в кръв.

И. К.: Аз замръзнах. Ходихме в Пигоров. Шиха го.

- Владимир, бил ли сте зависим от наркотици?

В. Д.: Употребявал съм халюциногенни гъби и LSD. В колежа всички го правят, аз - няколко пъти и много рядко. Не съм ползвал отдавна.

И. К.: Аз не знаех за това. Той е бил 15-годишен.

В. Д.: Марихуана пуша и сега, много рядко.

- Владимир, къде е съпругата ви? Тя с какво се занимава?

В. Д.: Виктория е кюфте - това изначава, че е нещо сладко за ядене, тя е приказка. Сега е в Америка. най-вероятно през ноември ще отскоча за малко до там и ще я взема тук. Ще живеем заедно в София.

- Имате ли планове за дете?

В. Д.: Не, никакво дете. Първо ние не правим секс. От месеци не сме правили. Ние говорим, гушкаме се и се целуваме. И двамата мислим, че сексът е нещо тъпо. Не сме правили от няколко месеца.

- Говорили ли сте си да осиновите дете, например?

В. Д.: Да. Бих осиновил дете, сега ще направя много неща. Никога не искам да имам собствено дете. Нямам желание не да бъда баща. Ще давам любов на всички.

 

  • Голямо “саниране” на автопарка? Звучи добре

    Голямо “саниране” на автопарка? Звучи добре

    Звучи разумно предложената схема за обновяване на автомобилния парк в България със зелен фокус. Сегашното състояние на автопарка е едно от многото незавидни последствия от прехода - у нас е пълно със стари коли, които димят. И лошият тренд е - колкото повече западните автомобилни пазари ограничават грохналите цапащи автомобили
  • Завещание на седмицата: Глоба и за качил се при пиян шофьор

    Завещание на седмицата: Глоба и за качил се при пиян шофьор

    Как въпреки по-малкото пътувания заради коронавируса пияните и дрогирани шофьори се увеличиха. И защо освен за тях, трябва да има санкция и за спътниците им. Вижте във видеозавещанието на седмицата с Мартинов. Една цифра, станала известна тези дни, надхвърли дневният брой заразени с коронавирус. 10 239 – точно толкова са хванатите пияни и