Брат на разследван за имотни измами въртял мрежа за проститутки (галерия)

https://www.24chasa.bg/Article/1589902 www.24chasa.bg
Здравко Капона влиза в съдебната зала. Делото срещу него вече е поето от спецпрокуратурата. След акцията на антимафиотите се оказа, че и брат му Валентин има съмнителен бизнес. СНИМКА: Елена Фотева

50-годишният Валентин Донев от Бургас, който е с прякор Капона като известния си брат Здравко, е задържан от антимафиоти преди дни.

Той е обвинен като лидер на  престъпна група за набиране на проститутки и  предлагане на платен секс. За акцията съобщи по-рано  пресцентърът на МВР.

Заедно с Донев са задържани три негови съучастници - Пламен Дачев - Габъра от Бургас и сливенското семeйство Данчо и Венцислава Желязкови.

Всеки от тях имал своя функция в схемата - Капона е организирал и координирал действията на останалите, Венцислава е набирала кандидатки да припечелват допълнителни доходи, а останалите двама мъже са превозвали момичетата по адреси и са изпълнявали и функцията на охранители.Венцислава не криела от кандидатките за какво ги наема.

5 непълнолетни момичета има в разкрита мрежа за предлагане на платен секс. Ученичките карали само дневна смяна и родителите им въобще не подозирали с какво се занимават.  Те са сред 18-те разпитани свидетелки.


Операцията на антимафиотите е била проведена миналата седмица при пълна секретност. Съдът вече е наложил постоянен арест на тримата мъже и жената. Очаква се тази седмица 4-та да застанат пред апелативните магистрати.

Групата е работела основно в центъра на Бургас и на Каваците.
Здравко, братът на Валентин, е обвиняем по дело за незаконно придобиване на имоти чрез измама и фалшиви документи.

Брат на разследван за имотни измами въртял мрежа за проститутки (галерия)