Студенти се млатят с бокс за пари

https://www.24chasa.bg/Article/1590963 www.24chasa.bg
В бл. 40 на Медицинския университет охраната беше затегнала контрола и не допускаше външни лица. СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Двама студенти бяха пребити от банда биячи, въоръжени с ножове и бокс, в София. Нападателите - трима мъже от Ботевград и Правец, били "наети" от бивш съквартирант на пострадалите заради невърнат дълг, разкри МВР.

Кървавата разправа стана в понеделник към 21 ч в бл. 40 на Медицинския университет в Студентски град. 25-годишният Венелин и аверите му Денис, Мартин Василев и Тодор Николаев издебнали портиера на общежитието, който отишъл до тоалетна, и се промъкнали незабелязано на 4-ия етаж.

Почукали на вратата на 404 стая, където живеели Мартин Бъчваров и Тодор Цанков. При тях на гости бил и приятелят им Любен. Студентите отворили. Насреща им се изпречил Венелин, който е бивш студент в УНСС и преди е живял в стаята. Той се развикал: "Знаете ли кой съм аз? Да ми се върнат парите". Според свидетели ставало дума за дълг от 40 лв. до 200 лв.

Приятелите на Венелин се нахвърлили върху Тодор и Любен, а той гледал отстрани. За късмет по това време Мартин бил в банята - говорел с майка си по телефона. Той се измъкнал и се обадил на тел. 112. "Чу се силно тропане, беше като земетресение", разказа съсед на момчетата.

Полицаите дошли за по-малко от 5 минути и задържали биячите. У тях намерили 2 ножа и бокс. Пострадалите са прегледани в болница, отървали се с охлузни рани. Един от битите тръгнал да се прибира при роднините си в Пловдив, но вчера го върнали за разпити и разпознавания.

Двама от биячите са завършили семестриално НСА. Регистрирани са за наркотици.
Работим по всички версии, включително и за неуредени сметки за дрога, казаха от Седмо РПУ. От полицията разпратили писма до вузовете да вземат мерки срещу нелегалните гости в общежитията.