Кирил да гори в ада, искат близките на убития финландец

https://www.24chasa.bg/Article/1594155 www.24chasa.bg
ЯРИ САЛМИНЕН

Кирил да гори в ада, проклинаха го вчера приятели и близки на 26-годишния финландец Яри Салминен, чийто обгорен труп бе открит край пернишкото село Кладница.
Кирил Симеонов е руснакът с български паспорт, който бе задържан за жестокото убийство. Вчера Софийската градска прокуратура му повдигна обвинение за умишлено убийство.

Задържаният е брат на гаджето на финландеца - красавицата Татяна. Той и Яри се напили и се скарали в апартамент в столичния жк "Белите брези". При свадата финландецът е намушкан с над 10 удара от нож. Трупът му е захвърлен край Кладница и е запален. Близо седмица полицията изясняваше самоличността му по татуировките и фоторобот.

Ден преди убийството да бъде разкрито, близки на жертвата писали на Кирил във фейсбук да им се обади. Когато се разбрало, че е заподозрян за убийството, финландците го засипали с клетви: "Дявол, сатана, да изгниеш в затвора и да отидеш в ада".

Приятели на Яри дори са публикували и линк към новина в български сайт за издирвания мъж с въпроса "Защо, защо?".

Очаква се днес или най-късно в събота съдът да реши дали да остави Кирил в ареста. Той е роден на 15 март 1987 г. в Стари Оскол, Белоградская област, Русия. Една от снимките, които е сложил в профила си във фейсбук, е на пистолет с патрони. Кирил има и папка "Гордостта да си полицай", която съдържа 48 подигравателни фотоса на полицаи.

Ден преди убийството Кирил слушал Емир Кустурица. Вдъхновявали го Владимир Путин и Мохамед Али. В края на септември Кирил размишлявал върху манталитета на милионера. Смятал, че за да станеш богат, трябва да впрегнеш всички знания и умения. Харесвал бокс, ММА и вдигане на тежести. Бил за легализиране на канабиса.

8 от 33-мата приятели на Яри в социалната мрежа са българи. Приятелката му Татяна, която е потърсила полицията след изчезването му, позирала за снимка с пистолет.