Ангела на Маги: Остави ме, мамо, да живея

https://www.24chasa.bg/Article/1596779 www.24chasa.bg
Малката хубавица много обича животните и затова е гушнала коте в количката си. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

Една сутрин, докато Маги Ангелова се суети около двегодишната си дъщеря и припряно я подканва да напъха краче в чорапогащничето, защото закъсняват за детската ясла, Ангела отсича: "Остави ме, мамо, да живея!"

И аз останах като препарирана, детето иска да живее, смее се дипломираната психоложка, която е известна и до днес като Маги - някогашната приятелка на Слави Трифонов. Двамата от години поддържат само приятелски отношения, а Маги има дъщеричка Ангела от друг мъж.

Аз се пазя, а пък и бащата на дъщеря ми се пази ревниво от публичността, обяснява Маги. За Ангела обаче разказва с охота, че е родена на 6 август 2010 г. в Плевен. Терминът ми бе на 15 август, аз изчаках до последната възможност и се спрях на 6-ти като ден за секциото, обяснява психоложката.

Детето е кръстено на себе си, въпреки че двамата му дядовци са адаши и носят името Ангел. Още като новородена Ангела се заявява постоянно чрез плач или с конкретно действие, обяснява като психолог Маги поведението на дъщеря си. След като станала на няколко месеца, очите й от сини станали тъмни и дъблоки. И до днес това е първото нещо, което забелязват хората в нея - едни големи и наблюдателни тъмни очи с поглед на мъдрец, обяснява майката.

Тя кърмила дъщеря си до 9-ия месец, но пази спомен, че още през шестия
поникнало първото зъбче. Не хапеше с него, сучеше внимателно, казва психоложката.
Първата бебешка дума на Ангела била тати, после последвала баба и чак тогава дошла и мама. После - първите словосъчетания, а след тях и простички изречения. На 2 г. и 4 месеца Ангела вече говори добре. Все още обаче казва някои думи на бебешки. Вместо "защо" казва "ощо", обяснява майка й. Обича да пее и най-много я радва парчето "Дим да ме няма" на Графа, Бобо и Печенката. Пее с удоволствие и "Мила моя мамо", но напоследък изпълнява и вариант, адресиран до тати - "Мили мой тати, колко те обичам".

Малката Ангела обича да танцува и да ходи и на театър. Най-често на куклени театри и спектакли я води баща й в събота. Обича и да рисува. На няколко пъти дори и по стените. Сега вече го прави на лист или на специална дъска на стойка.

А никак не обича да си ляга вечер. Обикновено мама й разказва приказка, държи я за ръка, докато заспи. Ангела обича и да се люлее навън с батко. Тя си има батко от татко,
обяснява Маги Ангелова. Той се казва Тодор и е седмокласник в частна немска гимназия в столицата. Републикански шампион за деца по катерене на стена е. Двамата се разбират чудесно, но си имат и своите детски конфликти, разказва психоложката.

Спомня си с какво нетърпение Тодор очаквал появата на Ангела и я пазел още преди да се роди. Веднъж сложих телефоните си в джоба на якето и той ми се скара да ги махна оттам, защото облъчват бебето, друг път ме скастри да не стоя на течение, защото ще простудя Ангела, разказва Маги. Тя също е приятел с Тодор, а за него казва: Той е изключително чувствителен, много красив, нежен и с невероятен усет към хората".

От няколко месеца в дома им има и куче. Казва се Анжела и е йоркширски териер. В нашия дом са само ангели, но кучето си дойде с това име в паспорта, обяснява Маги. Ангела и Анжела или играят, или се карат и дърпат някоя играчка.

6 Съвета за детето на 2 години

1. Родители, приемайте спокойно "не" и "няма" на вашето дете. Това е нормално за възрастта!

2. Имайте търпение към агресията, която проявява хлапето ви на 2 години. То опознава така тези чувства.

3. Говорете много на децата си, словото събужда символното мислене.

4. Не се страхувайте от плача на детето си, когато го оставяте в яслата. То тъгува по вас.

5. Всяка вечер, когато го слагате да спи, изпълнявайте ваш си ритуал - приказка, песничка, които го успокояват.

6. Всеки ден казвайте на детето си, че го обичате безусловно!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца