Серийният обирджия на аптеки задигнал над 1000 лева

https://www.24chasa.bg/Article/1607319 www.24chasa.bg
Снимка: Андрей Михайлов

Сериен обирджия на аптеки в София попадна в ареста, след като само за час и половина в петък вечерта ограби три обекта и се пробва в четвърти.

Арестуваният Росен Цанков, на 51 г., се движел въоръжен. Пред разследващите той признал, че му било най-лесно да обира аптеки. Полицаите тръгнали по следите му, след като към 18 ч в петък се получил сигнал за грабеж в аптека "Прополис" в бл. 110 в кв. "Мусагеница".

Бандитът нахлул вътре, насочил газовия си пистолет към касиерката и казал: "Това е обир, давайте парите!" Задигнал около 230 лв. и изчезнал.

20 минути по-късно пропищели фармацевти от TAN-PHARM на бул. "Н. Габровски" в жк "Дианабад". Оттам апашът отмъкнал около 100 лв. От аптека на ул. "Н. Коперник" пък си тръгнал с около 300 лв. Полицията обаче вече била по петите му, тъй като въпреки уплахата една от служителките дала описание на вида му. След трите обира грабителят не мирясал. Решил да "изкара" още някой лев. Отишъл пред аптека срещу хотел "Плиска" и зачакал отпред. Там бил засечен от униформените. Като ги видял, Цанков опитал да използва газовия си пистолет, но безуспешно.

Обраните аптеки са на различни собственици и нямат връзка помежду им. Фармацевт в една от тях разказа, че Цанков е стрелял по една от жените. Тя се отървала с повърхностна рана на бузата. От МВР не потвърдиха. Мъжът досега не е имал вземане-даване с полицията. Вчера обаче той е разпознат от пострадали при предишни обири на аптеки в София през октомври. Предполага се, че е плячкосал общо над 1000 лв. Вчера прокуратурата му е повдигнала обвинение за грабеж и удължила ареста му до 72 ч.