Крем "Дипломат" с коняк - приготвянето му изисква внимание и търпение, но е много вкусен

https://www.24chasa.bg/Article/1609791 Крем "Дипломат" с коняк - приготвянето му изисква внимание и търпение, но е много вкусен Крем "Дипломат" с коняк - приготвянето му изисква внимание и търпение, но е много вкусен www.24chasa.bg
Готовият резултат. Поднесете с чаша коняк. СНИМКА: 24 часа

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.


КОЙ ГОТВИ
Изключително изискан десерт предлага коректорката Людмила Димитрова. Неслучайно се нарича "Дипломат" - поднася се на елитни приеми. Особено пикантен го правят няколкото лъжички ром или коняк.

ПРОДУКТИ
1 л прясно мляко
350 г захар
10 яйца
2 с.л. брашно
2 с.л. желатин
3-4 с.л. какао
2 ванилии
ром или коняк
орехи, бадеми, лешници - счукани - 1 ч.ч.
масло за намазване


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сваряваме млякото. В 3/4 от него разтваряме захарта.


Разбиваме десетте жълтъка с останалото мляко. Двете смеси бъркаме на слаб огън до сгъстяване. Прибавяме разтворения във вода желатин и ванилиите.

Отделяме 1/3 от сместа. Добавяме какаото и няколко лъжички коняк.

Разбиваме 10-те белтъка на сняг. Прибавяме ги пропорционално и в двете смеси. Разбъркваме леко.

Сипваме последователно от едната и от другата смес в намазана с масло форма. Между тях поръсваме ядките. Изстудяваме в хладилника. Щом се стегне добре, потапяме за секунди формата в гореща вода и обръщаме в подходяща чиния.

Съвет - може да се насипе и в отделни купички вместо във форма.

Ретро - Ако ползвате като ядки бадеми, ще си спомните времето, когато в Руския клуб в София приготвяха великолепния бадемов крем. Вкусът е почти същият.

 

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Патешки бутчета със сини сливи

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Вълча торта

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Лесни тиганици

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Теодора Иванова от БНТ яде десерт след всяко хранене и кара колело по 50 км

Tеодора Иванова се вълнува от прогнозата за времето не по-малко от всичките си зрители. Тя е чаровната водеща, която вече 9 години ни казва дали ще вали от екрана на БНТ в централната емисия на

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Маслени сладки “Гъбки”

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Торта от чушки

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Кулинарното пътешествие с OMV ... ПРОДЪЛЖАВА!

Ново лятно сандвич меню по рецепти на шеф Андре Токев в OMV Клиентите на OMV вече имат възможност да дегустират новата серия сезонни сандвичи по рецепта на шеф Андре Токев и да превърнат лятното

Салата фарфале

КОЙ ГОТВИ Веселина Казакова ви предлага лесна и бърза рецепта за хранителна салата с вид макарони (казват им още “пеперуди”) и зеленчуци. ПРОДУКТИ 1 ч.ч. паста фарфале (панделки), 1 тиквичка, 1 ч.ч.

Боб по манастирски

КОЙ ГОТВИ “Виждала съм да предлагат подобен фасул в кръчмичките, намиращи се край манастирите, и вероятно затова се нарича “по манастирски”. Стана ми интересно как се приготвя и затова се поразрових