Идеален дом Авто мото Досиетата от Панама

Крем "Дипломат" с коняк - приготвянето му изисква внимание и търпение, но е много вкусен

https://www.24chasa.bg/Article/1609791 Крем "Дипломат" с коняк - приготвянето му изисква внимание и търпение, но е много вкусен Крем "Дипломат" с коняк - приготвянето му изисква внимание и търпение, но е много вкусен www.24chasa.bg
Готовият резултат. Поднесете с чаша коняк. СНИМКА: 24 часа

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.


КОЙ ГОТВИ
Изключително изискан десерт предлага коректорката Людмила Димитрова. Неслучайно се нарича "Дипломат" - поднася се на елитни приеми. Особено пикантен го правят няколкото лъжички ром или коняк.

ПРОДУКТИ
1 л прясно мляко
350 г захар
10 яйца
2 с.л. брашно
2 с.л. желатин
3-4 с.л. какао
2 ванилии
ром или коняк
орехи, бадеми, лешници - счукани - 1 ч.ч.
масло за намазване


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сваряваме млякото. В 3/4 от него разтваряме захарта.


Разбиваме десетте жълтъка с останалото мляко. Двете смеси бъркаме на слаб огън до сгъстяване. Прибавяме разтворения във вода желатин и ванилиите.

Отделяме 1/3 от сместа. Добавяме какаото и няколко лъжички коняк.

Разбиваме 10-те белтъка на сняг. Прибавяме ги пропорционално и в двете смеси. Разбъркваме леко.

Сипваме последователно от едната и от другата смес в намазана с масло форма. Между тях поръсваме ядките. Изстудяваме в хладилника. Щом се стегне добре, потапяме за секунди формата в гореща вода и обръщаме в подходяща чиния.

Съвет - може да се насипе и в отделни купички вместо във форма.

Ретро - Ако ползвате като ядки бадеми, ще си спомните времето, когато в Руския клуб в София приготвяха великолепния бадемов крем. Вкусът е почти същият.

 

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Най-вкусна е лявата плешка на женското черно агне

Агнетата натоварват повече мускулите си в дясната част на тялото. Затова всички майстор готвачи твърдят, че най-вкусна е лявата плешка. Нейните мускулни влакна не са така жилави и сухи от

Празнично гастрогуру Великден ІІ

Пухкави бити козунаци ПРОДУКТИ 2 кг брашно, 400 г мас и олио, 400 г захар, 500 мл прясно мляко, 12 яйца, 60 г мая, щипка сол, 1 лимон, ванилия, стафиди, орехи или бадеми, коняк,

Празнично гастрогуру Великден І

Козуначени пиленца ПРОДУКТИ 500-600 г брашно, 150 г захар, 20 г прясна мая, пакетче краве масло, 200 мл топло мляко, 3 яйца, лимонова кора, щипка сол,

Агнешки вкуснотии за Великден и Гергьовден

Шпиковано месо от черно агне ПРОДУКТИ 1,5-2 кг агнешка плешка с ребрената част, 1 глава чесън, 1 морков, няколко стръка зелен лук, джоджен, червен, черен пипер, сол, няколко лозови пръчки,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Козуначена пита с локум

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Вкусни козуначени рула

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Козуначени кифлички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Леопардов бриош за Великден

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Козуначени коминчета

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,