Крем "Дипломат" с коняк - приготвянето му изисква внимание и търпение, но е много вкусен

https://www.24chasa.bg/Article/1609791 Крем "Дипломат" с коняк - приготвянето му изисква внимание и търпение, но е много вкусен Крем "Дипломат" с коняк - приготвянето му изисква внимание и търпение, но е много вкусен www.24chasa.bg
Готовият резултат. Поднесете с чаша коняк. СНИМКА: 24 часа

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.


КОЙ ГОТВИ
Изключително изискан десерт предлага коректорката Людмила Димитрова. Неслучайно се нарича "Дипломат" - поднася се на елитни приеми. Особено пикантен го правят няколкото лъжички ром или коняк.

ПРОДУКТИ
1 л прясно мляко
350 г захар
10 яйца
2 с.л. брашно
2 с.л. желатин
3-4 с.л. какао
2 ванилии
ром или коняк
орехи, бадеми, лешници - счукани - 1 ч.ч.
масло за намазване


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сваряваме млякото. В 3/4 от него разтваряме захарта.

Продуктите СНИМКА: 24 часа


Разбиваме десетте жълтъка с останалото мляко. Двете смеси бъркаме на слаб огън до сгъстяване. Прибавяме разтворения във вода желатин и ванилиите.

10 белтъка се разбиват на сняг. СНИМКА: 24 часа

Отделяме 1/3 от сместа. Добавяме какаото и няколко лъжички коняк.

Следва внимателно смесване на белтъците с останалата част от продуктите плюс желатина. Купете желатин от изпитана марка и спазвайте стриктно инстукциите по приготвянето му. СНИМКА: 24 часа

Разбиваме 10-те белтъка на сняг. Прибавяме ги пропорционално и в двете смеси. Разбъркваме леко.

Людмила Димитрова е коректор. Старае се да предлага ефектни рецепти с достъпни продукти, обикновено и лесни за приготвяне. СНИМКА: 24 часа

Сипваме последователно от едната и от другата смес в намазана с масло форма. Между тях поръсваме ядките. Изстудяваме в хладилника. Щом се стегне добре, потапяме за секунди формата в гореща вода и обръщаме в подходяща чиния.

Съвет - може да се насипе и в отделни купички вместо във форма.

Ретро - Ако ползвате като ядки бадеми, ще си спомните времето, когато в Руския клуб в София приготвяха великолепния бадемов крем. Вкусът е почти същият.

 

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Холодник

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Палачинкови сърца

КОЙ ГОТВИ “Здравейте! Предлагам ви рецепта за много вкусна закуска или десерт - истинско кулинарно бижу”, пише ни Марияна Бончева ПРОДУКТИ 120 г брашно от нахут 60 г типово брашно 60 г брашно от

Ароматни хлебчета със зелени маслини

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Влади Въргала сготвил за пръв път мусака, когато се родил синът му

Влади Въргала помни гозбите на баба си още от детските години. Тя била гъркиня и като такава знаела как да се вихри в кухнята и да приготвя най-различни манджи.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Картофени крокети

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Aladin Foods организира най-голямото надяждане с дюнери за откриването си в Кюстендил

На 27 август 2016 г. Aladin Foods отваря нов обект от веригата за бързо хранене в центъра на Кюстендил. По този повод в 12:00 часа на пешеходната улица (до пощата) ще се състои най-голямото

Хрупкави кисели хапки с рулца от раци и лимон

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Миди "Саганаки"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Сладкиш "Магия"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,