Борисов: 29 пъти съм по-бърз от Станишев

https://www.24chasa.bg/Article/1614657 www.24chasa.bg
Бойко Борисов

Около 29 пъти съм по-бърз от Станишев, пресметна премиерът Бойко Борисов при откриването на ново училище в град Съединение, Пловдивско.

Първата копка на сградата е направена всъщност още през 1983 година. За снимки с него дойдоха част от учителките, които преди 29 години са участвали в първата копка на школото.

"Не е било толкова отдавна, като ви гледам колко сте запазени", направи им комплимент Бойко Борисов. "Може ли да ви докосна", попита една от жените. След като получи премиерско резрешение тя придължи: "Искам и целувка". "Може, ама не знам какво ще каже мъжът ти", отговори й Борисов.

"В условията на най-голямата криза в света това, което е започнато тогава, ние за една година сме го направили", изтъкна министър-председателят.

"Когато излезе Станишев и каже: „Вижте какво става в държавата", той има предвид, че строим училища, магистрали, жп линии, детски градини и държавата придобива вида, който е трябвало да има още през 1983-1984 г.", обяви премиерът.

„В тези прекрасни компютърни зали ще се учат децата от община Съединение, на които искам да пожелая да ги пазят, защото те струват много пари, направени са с най-съвременни технологии. Те са вашият прозорец към света", допълни той и пожела на учениците да са живи и здрави.

"Ново училище ще бъде открито и в Садово и още шест училища в община Родопи. А ако имаме втори мандат и тези стърчащи железни елементи зад училището и тях ще направим. Правим училища, правим детски градини, даваме пари за образование", добави още Бойко Борисов.