Питат Борисов за икономическия план на правителството

Снимка: Архив

На парламентарния контрол премиерът Бойко Борисов ще отговори на питане за дългосрочния икономически план на правителството.

Финансовият министър Симеон Дянков ще отговори на два въпроса от депутати - относно финансиране на Българската академия на науките и във връзка с политиката на правителството за облекчаване на земеделските производители при ползване на горива за селскостопански нужди.

Десислава Атанасова, министър на здравеопазването, ще отговори на въпрос относно побой над длъжностно лице в болницата в гр. Дулово.

Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните, ще отговори на 13 въпроса от народни представители - относно снабдяването на населението с дърва за огрев; за провеждането на национален търг за продажба на земеделски земи от Държавния поземлен фонд; във връзка с отнемане на земя от Института по земеделие и семезнание - Образцов чифлик; относно нотифицирана държавна помощ; във връзка със Заповед № РД 49-164/17.05.2012 г. на министъра на земеделието и храните; за дългосрочната политика на правителството за гарантиране на населението на достъпна дървесина за огрев; относно скандален търг за добив на дървесина на стойност няколко милиона лева, организиран от Южноцентрално горско предприятие; процедура за промяна предназначението на гори и земи от Изпълнителна агенция по горите, необходима за изграждане на напорен водоем с хлораторно, основен елемент от обект "Водоснабдяване на селищно образувание - Кироолу, гр. Сливен"; във връзка със сеч на дървен материал в с. Добростан, общ. Асеновград; относно политиката на Министерството на земеделието и храните след шапната епидемия в България; за обявите на конкурси за директори на институти и опитни станции от системата на Селскостопанската академия; относно проблемите с есенната сеитба в звената на Селскостопанската академия; във връзка с политиката на правителството за следващата 2013 г. по отношение на гарантиране на националните доплащания за единица площ и инструменти за компенсиране на земеделските производители.

Културният министър Вежди Рашидов ще отговори на три депутатски въпроса - за дейността на "Алианс" ЕООД; за реставрацията на паметника на Цар Освободител; във връзка с контрола, който упражнява Министерството на културата върху процеса на реставрация на националния паметник на културата - паметника на Цар Освободител.

Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, ще отговори на 14 въпроса от народни представители - за строежа на джамия в гр. Горна Оряховица; относно отчитане на водоснабдяването в местността "Войнишко кладенче", гр. Сливен; във връзка с политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за гарантиране на водоснабдяването на гражданите и фирмите в гр. Добрич; за бъдещето на ВиК дружествата в България, в това число и ВиК Добрич; относно състоянието на Републиканската пътна мрежа, в участъка на третокласен път /ІІІ-822/ гр. Самоков, гр. Ихтиман; във връзка с разработване на Генерални планове във водния сектор; относно разработване на Интегрирани планове за градско развитие, част от Оперативна програма "Регионално развитие"; за обезопасяването на международния път І - 8 "Калотина - София"; във връзка с планиране на ремонтни дейности на третокласен път Самоков - Мальовица; за цената на водата на територията на община Ловеч; относно ремонта на пътя Казачево - Дебнево - Велчево; за ВиК услуги в с. Сваленик и с. Церовец, общ. Иваново, обл. Русе; във връзка с разширяване на път Е 85 в участъка Стара Загора - АМ "Тракия"; за активизиране и образуване на най-мащабното и опасно в Република България свлачище в района на нос Екрене.
В парламентарния контрол ще вземат участие още Свилен Нейков, министър на физическото възпитание и спорта, Аню Ангелов, министър на отбраната, Тотю Младенов, министър на труда и социалната политика, Томислав Дончев, министър по управление на средствата от Европейския съюз и Сергей Игнатов, министър на образованието, младежта и науката.

Парламентарният контрол започва в 9:00 часа.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Бъчварова: Армията ще може да оказва съдействие при охраната на границата

Към момента партньорите в управляващото мнозинство нямат никакви различия по отношение на това, че съдебната реформа остава основен приоритет пред управлението на страната.

Съдените абонати на "Топлофикация" ще плащат на юрист толкова, колкото е задължението им

Абонатите на "Топлофикация София", които имат просрочени задължения и предстоящо съдебно производство, ще получават информация за това в месечната си фактура, съобщи БНР.

Румен Овчаров спечели и второто дело срещу Яне Янев

Румен Овчаров спечели и второто дело за клевета срещу Яне Янев, съобщиха от пресцентъра на БСП. Софийският градски съд обяви за виновен председателя на РЗС и го осъди да плати обезщетение от 2000

Храна и вода и за тираджиите на ГКПП Илинден-Ексохи

Община Гоце Делчев осигури 150 пакета с храна и вода за бедстващите шофьори, които чакат на километрична опашка от българска страна преди ГКПП Илинден - Ексохи.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Освободиха от длъжност зам.-шефа на Агенцията по храните Тенчо Тенев

Д-р Тенчо Тенев е освободен от длъжността заместник изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните заради несправяне със финансовата дисциплина,

Нов пакет от законодателни промени: Повече права за пострадали при престъпления

Повече права за пострадалите от престъпления, задължително изслушване на деца в „сини стаи“ и въвеждане на възстановително правосъдие, предвижда пакет от законодателни промени,

Свалиха от покрив русенка, качила се да спасява котка

Спасителен екип оказал на помощ русенка, която се качила на покрива на къща да спасява котка, съобщават от областната дирекция на МВР, цитирани от "Русе Нюз". Произшествието станало на ул.

Българи пращат ракия в буркани със зарзават на близки в Европа

Изобретателни българи са открили как да заобиколят международните забрани и да снабдяват неограничено родните гурбетчии извън граница с ракия. „Контрабандата“ в ЕС върви гладко,

Бабата от Лиляче има вероятност да е убита

Във връзка със смъртта на 75-годишната Йорданка от Лиляче, е образувано досъдебното производство за убийство, научи tribali.info. Разследващите обаче все още работят и върху другата версия за