Стефан Бакалов за осъдените в Малайзия: Виагра не се пренася в куфар с двойно дъно

Eдиният от задържаните - Иван Костов

Когато пренасяш нещо незаконно, със сигурност поне предполагаш за това. Това каза началникът на отдел "Борба с наркотрафика" на летище София Стефан Бакалов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Той не се ангажира с категорично мнение дали осъдените на смърт българи в Малайзия - Иван Киров и Георги Бакалов, са знаели, че пренасят метамфетамини, а не виагра, както те твърдят, че са мислели. "Със сигурност са знаели, че пренасят нещо незаконно. Виаграта не е забранена, за да бъде укривана в двойно дъно на куфар, както е в техния случай", посочи Бакалов.

Той се надява дипломатическите совалки да помогнат на двамата осъдени българи в Малайзия. Бакалов призова българските граждани, когато пътуват в чужбина, най-малкото да се запознаят с това какви са наказанията за пренасяне на наркотици.

Възможно е наркотичното вещество да е поставено от друг човек и пренасящият да не знае какво носи, каза експертът по повод случая с Гълъбин Боевски. Но това е 1% от всички случаи, в останалите пренасящите знаят какво носят или поне приблизително са наясно.

При пътуване в чужди държави със строго законодателство по отношение на наркотиците, трябва да се внимава много, каза експертът. В Европа мерките са едни, в Азия - доста по-различни.

Мулетата и техните поръчители са много изобретателни, твърди Бакалов. Непрекъснато се появяват нови методи на пренасяне - последният е направата на колелцата на куфари от кокаин или изливането на цели стени на куфари от кокаин, който почти няма разлика на вид с пластмасата.

Друг нов номер е при "гълтачите" - те приемат вече течен наркотик, който се открива много по-трудно на рентгените. Но и на това има противодействие.

Опитите за пренасяне на наркотици не престават, твърди експертът. Имаме 35 случая за последните 10 месеца с опити за пренасяне на наркотик на летище София, които сме предотвратили.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Ген. Константин Попов пое командването на Българската армия

Генерал-лейтенант Константин Попов пое командването на армията от вицеадмирал Румен Николов. На церемония в МО двамата подписаха акта за сдаване и приемане на длъжността.

Павлин, който атакува депутатите в клип, ще ходи в парламента - да им каже в очите какво мисли (видео)

Зам.-шефът на НС Иван Иванов обещал да уреди посещението на 18-годишния ученик, чиято майка е на гурбет от 10 години “За три дни животът ми се преобърна из основи.

Грипът - убийствен за децата

Вирусът с ваксинален щам A/H1N1 (“Калифорния”), известен като свински грип, е водещ в епидемията у нас този сезон. Той е основният причинител и в Пловдив,

Кога свидетелите за побоя над Тодор казват истината - пред медиите или в полицията?

- Противоречия в изявленията на Грета Георгиева и Мариян Иванов  Покрай огласяването на медицинската експертиза за смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов от Враца наяве излязоха и протоколите от

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Кристалина Георгиева обеща на Борисов: Оставам в Еврокомисията (обзор)

Така Бокова засега е единствен кандидат за ООН Кристалина Георгиева ще остане на поста си вицепрезидент на Европейската комисия. Тя уверила премиера Бойко Борисов за това в телефонен разговор,

Трошки дължат 4 милиона лева за паркинг

Умопомрачителните 4 202 642 лева глоби са натрупали 220 коли, гниещи от години на наказателни паркинги в София, съобщава в. "Телеграф" в новия си брой.

Петър Манолов - поетът, който гладува срещу режима и доближи 10 ноември

Дисидентът почина на 76 години, защитаваха го Кърт Вонегът и Айзък Азимов “Небрежителен съм към битовите сладости и някак естествено в Париж ми лепнаха званието безсребърник.

Стари водомери ни смучат парите

Надути сметки за вода ще плащат 153 423 домакинства в София заради стари водомери, пише в новия си брой в. "Труд". Изпратени са им писма до 90 дни да направят метрологична проверка на уредите или да

Най-обичаният директор стана заместник-министър (обзор)

- Диян Стаматов, който направи от кабинета си стая за първолаци, стана част от екипа на Кунева - В неговото 119-о училище звучи химнът на България - Взема решения след референдум - един от тях бе