Стефан Бакалов за осъдените в Малайзия: Виагра не се пренася в куфар с двойно дъно

https://www.24chasa.bg/Article/1615817 Стефан Бакалов за осъдените в Малайзия: Виагра не се пренася в куфар с двойно дъно Стефан Бакалов за осъдените в Малайзия: Виагра не се пренася в куфар с двойно дъно www.24chasa.bg
Eдиният от задържаните - Иван Костов

Когато пренасяш нещо незаконно, със сигурност поне предполагаш за това. Това каза началникът на отдел "Борба с наркотрафика" на летище София Стефан Бакалов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Той не се ангажира с категорично мнение дали осъдените на смърт българи в Малайзия - Иван Киров и Георги Бакалов, са знаели, че пренасят метамфетамини, а не виагра, както те твърдят, че са мислели. "Със сигурност са знаели, че пренасят нещо незаконно. Виаграта не е забранена, за да бъде укривана в двойно дъно на куфар, както е в техния случай", посочи Бакалов.

Той се надява дипломатическите совалки да помогнат на двамата осъдени българи в Малайзия. Бакалов призова българските граждани, когато пътуват в чужбина, най-малкото да се запознаят с това какви са наказанията за пренасяне на наркотици.

Възможно е наркотичното вещество да е поставено от друг човек и пренасящият да не знае какво носи, каза експертът по повод случая с Гълъбин Боевски. Но това е 1% от всички случаи, в останалите пренасящите знаят какво носят или поне приблизително са наясно.

При пътуване в чужди държави със строго законодателство по отношение на наркотиците, трябва да се внимава много, каза експертът. В Европа мерките са едни, в Азия - доста по-различни.

Мулетата и техните поръчители са много изобретателни, твърди Бакалов. Непрекъснато се появяват нови методи на пренасяне - последният е направата на колелцата на куфари от кокаин или изливането на цели стени на куфари от кокаин, който почти няма разлика на вид с пластмасата.

Друг нов номер е при "гълтачите" - те приемат вече течен наркотик, който се открива много по-трудно на рентгените. Но и на това има противодействие.

Опитите за пренасяне на наркотици не престават, твърди експертът. Имаме 35 случая за последните 10 месеца с опити за пренасяне на наркотик на летище София, които сме предотвратили.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Вижте Митко Цонев като Любчо във филма "Таралежите се раждат без бодли"

През 1970 г. малкият Димитър Цонев участва в любимия български филм "Таралежите се раждат без бодли". Той се казва Любчо и е нов ученик, който идва от Брюксел. И може да си мърда ушите!

Защитават със закон 12 университетски специалности

Правителството определи като „защитени” 12 специалности, по които се обучават студентите в университетите, информира Нова тв.  В списъка са включени специалностите арабистика,

Правителството прави Фонда за лечение на деца по-достъпен и ефективен

Правителството одобри промени в постановлението за създаване на Център „Фонд за лечение на деца“. Измененията са свързани с необходимостта от оптимизиране дейността на фонда с цел гарантиране на

Отчуждават частни имоти заради магистрала „Струма“

Правителството прие решение за отчуждаване на имоти и части от имоти – частна собственост за държавна нужда, необходими за изграждането на лот 3.3 от автомагистрала „Струма“.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Шофьор без книжка се размаза в дърво, загинаха той и приятелката му

Момиче на 26 г. и 28-годишен младеж загинаха при жестока катастрофа до плевенското село Сухаче около 4,30 ч призори в сряда. 28-годишният зад волана на "Опел Астра", който нямал книжка,

Първо в "24 часа": Алпинистът Боян Петров излезе от кома

Боян Петров е изваден от медикаментозната кома, научи "24 часа". В съзнание е и диша самостоятелно. Очаквайте

Ген. Радев не вдигал телефона на Първанов

Кандидат-президентът на БСП, до вчера и на АБВ, не вдига телефона на Георги Първанов. Двамата се чули, докато течало Изпълнителното бюро на "Позитано" 20,

Частни съдебни изпълнители предлагат да се събират малките вземания извънсъдебно

Частните съдебни изпълнители предлагат да се събират малките комунални задължения като: неплатени сметки за вода, ток, парно извънсъдебно, съобщи шефът на Камарата на частните съдебни изпълнители

Външно министерство: Няма информация за пострадали българи при труса в Италия

Засега няма информация за пострадали българи при силното земетресение в Централна Италия, съобщават от Министерството на външните работи във фейсбук страницата си.