Янев: Атаката срещу Венета Марковска е по елементарната ченгеджийска схема

https://www.24chasa.bg/Article/1619371 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

„Атаката срещу съдия Венета Марковска е по елементарната ченгеджийска схема". Това заяви пред Нова телевизия лидерът на РЗС Яне Янев.

Подхвърля се анонимка, която определени среди се опитват да официализират, обясни Янев. Според него Венета Марковска, която беше избрана за конституционен съдия, има безупречна професионална биография.

„Проверих в инспектората и по нито едно дело няма дори намек за корупция или професионално несправяне", посочи лидерът на РЗС. Той обаче откри скрита схема между Костов и Кунева да се атакува съдия Марковска на всяка цена, за да се злепостави България и да се предизвика нов доклад от Брюксел.

Казусът е изключително показателен по отношение на задкулисните процеси, които текат в българското общество, смята Яне Янев.

„Тъй като г-н Костов и г-жа Кунева загубиха позиции в съдебната власт, сега зад завесите се опитват да режисират процесите, да раздухват в Брюксел необосновани тези или да си служат с компромати", заяви лидерът на РЗС.

„Хората на Костов паднаха дотам да искат от Янаки Стоилов от БСП да им е говорител. Това показва, че няма принципна атака, а интереси. Трябва да се разбере кой има тези интереси", каза още Яне Янев.

„Оставам с убеждението, че вицепрезидентът Маргарита Попова се изявява като някакъв задкулисен кадровик за това, което става в съдебната система. Ако има да казва нещо, да излезе и да каже - с това съм съгласна, с това - не", призова Янев.

Що се отнася до ДПС Янев Янев коментира, че това отдавна вече не е автентична политическа партия, а корпорация.

Изказването на Ахмед Доган, че трябва да се направи нов прочит на българската история, е провокация, коментира Янев и призова Доган да се извини за „едно от най-неадекватните изказвания".

Яне Янев прогнозира, че Движението за права и свободи ще вкара в следващия парламент не повече от 20 депутата.

За изказването на депутатката от БСП Мая Манолова, че комисията, оглавявана от Яне Янев, „изпълнява политическа поръчка да се прикрива днешната власт и да се хвърля помия върху предишното управление", лидерът на РЗС отговори: „Манолова стана несполучлив адвокат на енергийната мафия, сега се чуди как да защити незащитимото".

Янев заяви, че на Станишев няма да му е удобно да отиде в Брюксел, след като стане ясно за голямата кражба на неговото правителство.

„Става въпрос за източване на стотици милиони", заяви Янев.

По думите му експертите от комисията се отнасят сериозно към всички сигнали, дори и към тези срещу сегашната власт.

Амбицията на РЗС за следващите избори е да вкара в парламента между 25 и 30 народни представители.

„Подредили сме вече листите, всеки си знае задълженията и отговорностите", заяви Янев.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта