Баретата иска свобода, станал застъпник на Дражев

https://www.24chasa.bg/Article/162211 www.24chasa.bg
И Баретата отива на избори, но като застъпник. Снимка Десислава Кулелиева

Парламентарните избори 2009 съвсем заприличаха на водевил. Златомир Иванов - Баретата е поискал да бъде пуснат от ареста, тъй като е станал застъпник на кандидата за депутат Ивайло Дражев, който оспори редовността на евроизборите.

Дражев стана известен и с факта, че оспорва легитимността на Българския футболен съюз, а срещу него има и дело за причиняване на смърт при автомобилна катастрофа.

Преди това съдът се видя принуден да пусне т. нар. братя Галеви, за да участват на изборите.

Тази сутрин в Софийския градски съд е постъпила молба от Златомир Иванов - Баретата за промяна на мярката му за неотклонение поради това, че е вписан като застъпник в Бургас на мажоритарния кандидат за депутат от Обединение „Български патриоти".

Молбата е с искане за незабавно освобождаване, с оглед член 53, ал. 1 от избирателния закон, обясни за „Дарик"адвокатът на Златомир Иванов Лъчезар Таков. Той уточни, че е внесена молба и в Софийска градска прокуратура за спиране на делото. Златомир Иванов е придобил имунитет от вчера - 24 юни, уточни още адвокат Таков.

По време на предизборна кампания и застъпниците не могат да бъдат арестувани и привличани към наказателна отговорност, обясни Бисер Троянов - заместник-председател и говорител на ЦИК.

Градският прокурор Николай Кокинов заяви, че до момента до него не е достигнала молба на Златко Баретата за спиране на наказателното производство срещу него. Ако такава бъде внесена, за спиране на делото ще трябва да се произнесе Софийската градска прокуратура.

Проверка на Дарик установи, че в Наказателна колегия на Софийския градски съд е получена молбата на Златко Баретата за изменение мярката му за неотклонение. По всяка вероятност тя ще бъде насрочена за гледане утре.