Запорираха 30 коли на фирма, изтрочвала ДДС

Снимка: Архив

Над 1,8 млн. лв. щети на бюджета са предотвратени след ревизия на НАП Варна.
Дружество е уличено в направомерно отчетени разходи за над 1,5 милиона лв. за две години и неначислен ДДС над 300 000 лв., съобщиха от приходната дирекция.

Към момента са запорирани 30 автомобила на дружеството и е наложена възбрана на недвижимо имущество. Длъжникът е започнал доброволно погасяване на установените задължения.

Дейността на дружеството е производство на стоки от хранително вкусовата промишленост, поясниха от Дарик.

Данъчните направили проверката във връзка с декларирани доставки към дружествата от ЕС и опит за неправомерно ползване на данъчен кредит. Проверката е преминала в ревизия от служители на дирекция „Средни данъкоплатци и осигурители"/СДО/ при НАП Варна.

Органите на Софийска градска прокуратура и Специализираното звено „Противодействие на престъпленията против финансовата система на Европейския съюз" са иззели оптичните/компютърните носители на счетоводната и търговската документация на дружеството.

Тъй като обемът на информацията, съдържаща се в иззетите компютърни конфигурации е голям, ревизорите използват софтуера за извършване на ел. ревизии, който позволява по-бързо да се структурира информацията и да се изготви по-точен анализ.

В хода на ревизията е установено, че ревизираното лице е подписвало записи на заповеди с физически и юридически лица за големи суми, а разплащането по част от тях е извършвано с продукция и/или суровини, които не са осчетоводявани. Установено е още, че дружеството е представяло различни финансови отчети в НАП, Агенция по вписванията и Министерството на земеделието и храните - относно стойностите на произведената продукция от него.

Установено е и неправилно осчетоводяване на получени субсидии от Държавен фонд „Земеделие" във връзка със закупуване на дълготрайни материални активи, за което е заведено и досъдебно производство в Софийска градска прокуратура.

Дружеството е декларирало още доставки на продукция към страни членки на ЕС, но при извършени проверки по линията на административното сътрудничество със страните членки на ЕС е установено, че значителна част от чуждестранните клиенти не са декларирали и получили тези доставки.

От НАП Варна ще пристъпят към публична продажба на запорираното имущество, ако задълженията към бюджета не бъдат внесени в пълния размер.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Психично болен закла майка си във Варна

Мъж уби майка си в жилището им във варненския квартал "Младост". Кървавата драма се разиграла в нощта на 11 февруари. Около 2 часа след полунощ 40-годишният мъж подал сигнал на тел.

Внесоха мярката на 17-годишния убиец от Кърджали

Окръжна прокуратура Кърджали внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 17-годишният Нурсен, привлечен като обвиняем за умишлено убийство и за държане на

Кола се вряза в столично училище, шофьорът почина (видео)

Сигнал за врязал се автомобил в столично училище е подаден днес около 9:30 часа. По първоначални данни лек автомобил, шофиран от 63–годишен водач, се е врязал в оградата на столично училище в кв.

Откриха останките на двама младежи от Добрич, изчезнали през 2013 и 2014 г.

Труповете на двама безследно изчезнали младежи от Добрич са открити в хода на издирването на няколко десетки добруджанци, които са в неизвестност от средата на 90-те години на миналия век,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Запалиха две коли на съпругата на наркобоса Драгановеца

Два автомобила са пламнали вчера през нощта на пернишката улица „Отец Паисий“ - джип „Мицубиши“ и лек автомобил „Мерцедес“, собственост на съпругата на известния наркобос Стоян Кръстев-Драгановеца.

Гледат мярката на бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев

Този следобед съдът в Панагюрище трябва да реши дали да освободи Иван Евстатиев под гаранция, за да се лекува или да го остави зад решетките. Той е с повдигнато обвинение за сексуално насилие над

Въоръжен ограби магазин в "Редута"

Въоръжен мъж задигна оборота на магазин в столичния квартал Редута. Той влетял в бакалията преди около 45 минути, разказаха за "24 чaса" източници от СДВР.

Евстатиев планирал как да примами изнасиленото от него момиче в хотела (обзор)

16-годишната Ирена вече е на училище, но е по-затворена, казват съученичките ѝ   Иван Евстатиев явно предварително е планирал как да примами 16-годишната Ирена и да я качи в хотелската си

Пробация за бивш кмет на Исперих, ремонтирал стари сгради с пари за бедствия

Върховният касационен съд осъди на пробация бившия кмет на Исперих Адил Решидов за нецелево изразходване на 365 358,86 лв. бюджетни пари. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.