300 живеели в запустяла къща

https://www.24chasa.bg/Article/162425 www.24chasa.bg

Cтара къща в центъра на столицата се оказа дом на около 300 български граждани, научи "24 часа" вчера.

Имената им фигурират в списъка на първа избирателна комисия на 24-и многомандатен район в София. По-голяма част от имената са мюсюлмански, има и македонски фамилии, окончаващи на -оски.

За турските фамилии в списъка съобщи вчера в. "Атака".

4-етажната къща на ул. "Искър" 6 обаче се оказа напълно необитаема, показа проверка на "24 часа". В нея от години не живее абсолютно никой.

Запустялата сграда с дебела решетка на централния вход. СНИМКИ: АНДРЕЙ МИХАЙЛОВ

Вратата откъм улицата бе затворена с дебела неотваряема решетка. На нея липсва дори катинар. За да влезе някой вътре, трябва да я среже. Тежка решетка е монтирана и на портата на страничната врата, където висеше як катинар. В къщата и запустелия двор не личаха никакави признаци на живот.

Показваме само част от списъците на избирателите, които се водят на ул."Искър" 6.

От 1,5-2 години не съм забелязвала в къщата да свети, заяви съседката В.М. Дамата живее в кооперацията на отсрещната страна на улицата.

Служителка от пункта на "Еврофутбол" до входа на нейната кооперация пък съобщи, че преди месец някакъв мъж влязъл в къщата през страничния вход, но скоро след това излязъл. Няколко дни след това кварталният полицай разпитвал кой живее в къщата.

Според възрастна жена от съседен блок преди време непознати търсели на този адрес някаква църква. Според община Оборище наистина на "Искър" 6 била регистрирана евангелистка петдесятна църква.

Никога на нашата улица не са живели мюсюлмани, заяви възрастната жена, която не пожела да си каже името. По думите й от 1990 г. насам ДПС не е имало влияние в този район на столицата и оттук не е излъчван негов депутат.

Най-вероятно става дума за масирано преселване или за ходене на сватба в деня на изборите, предположи жената.(24часа)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Харесвам се, не ми пука, фука се Анджи В садо-мазо порноклип лъсна джендърът Анджелина, известна като двойничка на Николета Лозанова. 21-годишният Филип, както е родното й име, не се посвени и веднага след като преминала от мъжки в женски пол, решила да заснема видео със секссъдържание за спомен. "И за това ли ще ме мразите?

Румениге качва 18-годишната Теодора в планината  Румениге звучи като име от някоя приказка. И действително е. Румениге Тодоров Юруков е героят, смелият рицар, който носи на ръце сестричката си Теодора до връх Ботев. Защото тя не може да ходи. За уникалния случай на братска обич разказаха приятели и близки на момчето.

Българският снайперист Крум Хаджипетков шашна и най-добрите военни специалисти в Германия, след като уцели портокал от 800 метра разстояние. Това е само един от уникалните рекорди на българина, регистрирани по време на състезание в Германия това лято. Ефрейторът от 31-ви механизиран батальон - Хасково, спира дъха на всички с точния си мерник.