Застраховат кредити срещу уволнение

https://www.24chasa.bg/Article/162632 www.24chasa.bg

Ако ще теглите кредит, или вече имате такъв, но се притеснявате как ще го изплащате, в случай че останете без работа в кризата, имате изход.

Вече има банки, които дават възможност да сключите застраховка срещу безработица. Тя защитава месечните вноски и размера на кредита, ако ви уволнят. Така няма да се нарушава семейният бюджет, нито близките ще се натварват със задължението, обясняват идеята банките.

Полицата се купува по желание на клиента в пакет с ипотечен или потребителски заем и включва още няколко риска - смърт, трайна нетрудоспособност и други. Обикновено тя покрива изплащането на кредита при безработица за определен срок.

Премията зависи от възрастта и пола на клиента, сектора, в който работи, вида и размера на кредита и т.н. При кредит към Пощенска банка например с месечна вноска 100 лв. застрахователната премия е между 3,59 и 5,75 лв.в зависимост от пакета. Очаква се интересът към този тип полици да се увеличи заради растящите притеснения на хората за работата и доходите им.

Засега "УниКредит Булбанк", "Пиреос", а от тази седмица и Пощенска предлагат услугата. При последната тя важи само за потребителските заеми. Партньор им е застрахователно дружество "Кардиф България". Такъв продукт за защита на кредита подготвя и френската компания "Април" съвместно с "Ей Джи Кепитъл".

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Харесвам се, не ми пука, фука се Анджи В садо-мазо порноклип лъсна джендърът Анджелина, известна като двойничка на Николета Лозанова. 21-годишният Филип, както е родното й име, не се посвени и веднага след като преминала от мъжки в женски пол, решила да заснема видео със секссъдържание за спомен. "И за това ли ще ме мразите?

Българският снайперист Крум Хаджипетков шашна и най-добрите военни специалисти в Германия, след като уцели портокал от 800 метра разстояние. Това е само един от уникалните рекорди на българина, регистрирани по време на състезание в Германия това лято. Ефрейторът от 31-ви механизиран батальон - Хасково, спира дъха на всички с точния си мерник.

Световна шампионка по гимнастика дарява лентата си от олимпиадата в Рио де Жанейро в подкрепа на каузата "Сърце за пример". Християна Тодорова и куп популярни лица дават лични вещи за благотворителен търг в подкрепа на жени, жертви на насилие. Актрисата Стоянка Мутафова, певиците Нели Рангелова, Михаела Маринова и Сантра,