Аз и моите кметове знаем по 2-3 чужди езика, хвали се Борисов

https://www.24chasa.bg/Article/1626675 www.24chasa.bg

"Нашите министри и кметове са предимно млади хора, завършили навън, с по няколко езика, много добри експерти са, заедно с мен знаем по два-три езика". Това казва премиерът Бойко Борисов по време на семинар на групата на ЕНП в Комитета на регионите на тема "Големите градове - генератор на растеж,  икономическо развитие и конкурентноспособност в регионите", цитиран от "Дневник".

Точно преди година в телевизионно интервю българският премиер сподели:

Оправям се добре с езиците, защото практиката в Европейския съюз е всеки да си говори на неговия език. Като говорят бавно, разбирам, а като чуя „конграчюлейшън, Борисов" и повече не слушам, обясни как се справя с езиците Борисов. Ако имаш какво да кажеш, както Ердоган ме разбра и Меркел ме разбра, и Саркози ме разбра, и Берлускони ме разбра - става лесно, допълни той.

Министър-председателят Борисов разкри и начина, по-който се опитва да научи английски. В колата си държал кутия с листчета, на които са написани важни думи и изрази на езика на Шекспир, които се опитвал да запамети.

"Съжалявам, че навремето не послушах майка ми да уча чужди езици", каза Борисов и допълни, че тя му плащала частни уроци по френски, но той предпочитал да рита топка.

Тогава Борисов изпадна в откровения за липсата на чуждоезикови познания, след като изгледа  едно от първите изслушвания на кандидатката ни за еврокомисар Кристалина Георгиева.