Борисов: Километър магистрала у нас е 2,5 млн. евро, а в Гърция - 17 млн.

https://www.24chasa.bg/Article/1626683 www.24chasa.bg
СНИМКА: АРХИВ

"Положихме доста усилия по усвояване на европейските фондове", заяви Бойко Борисов на семинар на групата на ЕНП в Комитета на регионите на тема „Големите градове – генератор на растеж, икономическо развитие и конкурентноспособност в регионите”. България сега усвоява над 30 пъти повече евросредства отколкото при предишното правителство, подчерта премиерът.

"95 % от парите за България от Европейската комисия сме ги договорили и се надявам до края на мандата да бъдат усвоени", каза още Борисов. Той подчерта усилията на кмета на София Йорданка Фандъкова. Видимо е, че "градът се променя и става много по-красив".

Ако погледнете колко струват метрото, магистралите, жп линиите в България и в другите европейски страни, ще видите озадачаващи разлики. Средно в България километър магистрала е 2,5 милиона евро. При нашите съседи Гърция, със същата природа, са по 16-17 милиона евро, заяяви Бойко Борисов. Километър метро в България е около 32 - 33 милиона евро. Една и съща машина копае тунелите, каза премиерът.