Тодор Живков II спечели 125 694 долара от покер за 6 години

https://www.24chasa.bg/Article/1627280 www.24chasa.bg
СНИМКА: WWW.THEHENDONMOB.COM

Американският внук на Тодор Живков, който днес навършва 33 г., спечели 125 694 долара на покер от 20 февруари 2007 г. до 4 ноември 2012 г. Това твърди сайтът www.globalpokerindex.com

Момчето, родено в България под името Тодор Живков, живее недалече от Лос Анджелис в Калифорния и се  състезава за САЩ  под името Тед Влад Живков.

Според класация на Покерпейджис най-голямата спечелена от него сума досега е 22 230 долара. Това е станало на турнир в Лос Анджелис на 25 февруари 2011 г. Най-високото му класиране е няколко месеца по-рано - първо място на шампионат в Калифорния по покер на 16 ноември 2010 г. Според този сайт в последните 6 г. младият мъж е спечелил $ 124 776. Най-прясната му печалба е от 4 ноември т.г. - 1610 долара от турнира “Лос Анджелис покер оупън”.

Колко сериозен професионален състезател по покер е Живков II, личи от профила на младия мъж в сайта www.worldpokerrank.com. Според описанието Тед Живков играе покер от 2007 г. Освен първото място има 4 финални появи. Според някои сайтове младият Живков е на 1835-о място в световната покер класация, а според сайта Глобал покер индекс е на 1203-о място в САЩ.

Ако се състезаваше за България, Живков II щеше да бъде под №10  в листата на
българските покер шампиони.

В момента 10-ият в българската листа има в актива си 119 600 долара. (Класациите, които прави Покерпейджис, са базирани на всекидневното събиране на данни по цял свят в последните 12 г. В момента родното класиране се води от пловдивчанина Димитър Данчев с 1 075 367 долара - б.а.)

За Тодор Живков II се знае малко. Момчето е родено на 10 ноември 1979 г. - точно 10 г. преди прочутият му дядо да падне от власт. До 1982 г. внукът живее с красивата си майка Маруся Мирчевска и баща си Владимир Живков. Скоро след развода им обаче в МВР се получава сигнал, че Мирчевска иска да изведе детето от България. Дали сигналът е основателен, не е ясно, но малкият Тодор е взет от майка си и близо 10 г. живее с баща си Владимир.

Всъщност голяма част от времето прекарва при именития си дядо Тодор Живков, а  за него се грижи  жена, на която  бившият Първи плаща лично.

“Веднъж Тодор Живков бе взел на коленете си по-малкия Тошко, галеше го по главата и му казваше: “И ти си самичък, и аз съм самичък, моето момче." Пращаше ме непрекъснато да му купувам играчки, книжки, милваше го, говореше с него. Почти всяка вечер детето прекарваше по 1 час с него. Детето беше много тъжно, имаше големи, черни очи, беше самотно, живееше само с гледачката, наоколо нямаше други деца. Когато Живков отиде да живее в резиденция “Банкя", детето дойде при него." Това разказа миналата седмица пред "24 часа" медицинската сестра Ани Младенова, която 17 г. се грижи за семейството на Тодор Живков.

Скоро след 10 ноември 1989 г. майката на малкия Тодор Маруся успява да спечели родителските права над сина си и да го изведе със себе си в чужбина.
Няколко години таткото Владимир няма връзка с момчето и се жалва пред медиите, че това е най-голямата му лична трагедия. Заявява, че не е давал съгласие за пътуването на детето зад граница.

Скоро Тодор Живков II и майка му Маруся се установяват в САЩ. Не е ясно кога точно Тодор младши избира името Тед. В някои американски регистри фигурира и като Тодор, и като Тед Живков.

На места второто му име е посочено като Влад.
В САЩ името на Живков-внук може да бъде намерено на няколко адреса - повечето в Калифорния, недалече от Лос Анджелис. В някои регистри може да бъде открит и като Тед Морган.

Тъкмо човек на име Тед Морган Живков е регистрирал на 28 юли 2005 г. компания “Пак промос" в Уудленд, Калифорния, недалече от мястото, където живее, показа проучване на “24 часа". Компанията е регистрирана и за извършване на дейност във Великобритания.
Като неин президент е посочен Тед Морган Живков.

Човек под името Тед Живков е собственик и на малък имот в градче в щата Аризона. В местните имотни регистри обаче не става ясно дали това е внукът на бившия Първи.
 През 2005 г. съпругата на Тед Живков Вероника Сафонова подписва декларация, че няма да има претенции към имота. За него Живков тегли кредит от 54 000 долара, който ще изплаща до 2020 г., показва регистърът по вписванията. Според някои сайтове имотът се продава на много по-ниска цена, отколкото е струвал през 2005 г. Според други обаче вече е извън продажба.