Българските фирми с пълен достъп до всички проекти в Катар

Лиляна Павлова Снимка: Архив
Българските фирми ще получат пълен достъп до информация за всички проекти в Катар, както и до условията и изискванията за бизнес в страната. Такова уверение получи регионалният министър Лиляна Павлова на среща с катарския министър на общините и планирането шейх Абдул Рахман ал-Тани, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

Предстоящите проекти за изграждане в Катар и възможностите за участие на българския бизнес са сред основните цели на посещението на министъра на регионалното развитие и благоустройството в Доха.

На срещата в катасркото Министерство на общините бяха представени катарският национален план за развитие до 2032 г. и петгодишната националната стратегия за развитие. Представители на държавната благоустройствена компания „Ашгал" показаха проектите с пътната, водната и пречиствателната инфраструктура, които трябва да бъдат изградени в краткосрочен план. Пред българската делегация беше представена и процедурата за селекция на международни партньори.

Министър Лиляна Павлова беше запозната и с концепцията за цялостно развитие на Доха. Градът ще бъде домакин на Световното първенство по футбол през 2022 г.

По-късно министър Павлова и българската бизнес-делегация се срещнаха с представители на държавната компания „Катари диар", специализирана в областта на недвижимите имоти.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Фирми обещали на Танева да изкупят всичкия тютюн

Никой от малките фермери няма да протестира, само 10% от реколтата не била изкупена Изкупната кампания на тютюна, която върви в момента, се използва от определени кръгове да се разклати държавата.

All Channels Advertising промотира двама творчески директори

Двама нови творчески директори промотира All Channels Advertising в началото на 2016г. – Радостин Христов – Асоцииран творчески директор с фокус върху кампании в ПР, БТЛ и събития,

TripAdvisor: Банско е най-евтината дестинация за ски туризъм в Европа

През тази зима българският курорт Банско предлага най-евтината почивка за любителите скиори. Това посочват данни на TripAdvisor от сравнително изследване на 42 дестинации за зимни спортове в Европа,

Българска микроферма работи, докато не си у дома

Преди четири години Людмил Егов изобретява единствена по рода си за България машина за покълване на семена. С нея всяко семейство може да отглежда в домашни условия целогодишно здравословна храна –

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Иван Иванов: Няма констатирани нарушения при проверката на Овергаз

Петте дружества в „Овергаз Мрежи“ АД спазват общите условия на договорите с потребители. В кризисната ситуация на 31 декември подписаха договор с „Булгаргаз“.

Десислава Атанасова: Доказа се, че КТБ е функционирала като пирамида

"Основната цел на комисията КТБ беше да осветли целия процес, дали тази банка е функционирала нормално или като пирамида, което безспорно се доказа. Второ – да промени законодателството така,

Българските транспортни фирми със загуби от над 10 млн. евро заради гръцката блокада

Загубите на българският транспортен бизнес от блокадата на границата ни с Гърция тепърва ще се изчисляват, но по предварителни данни те са за над 10 милиона евро.

"Кемпински Хотел Гранд Арена" - Банско отново с награда от най-големия сайт за пътувания

Хотелът отново е сред победителите в престижната класация за най-добрите хотели в България  Само преди броени дни "Кемпински Хотел Гранд Арена" - Банско се нареди сред победителите в класацията на

12 от големия бизнес влязоха в УС на КРИБ

12 представители на големия бизнес влязоха в Управителния съвет на КРИБ. Промените в ръководството на най-голямата работодателска организация бяха гласувани на общо събрание във вторник.