Апокалипсисът ще е след 5 милиарда години

https://www.24chasa.bg/Article/1644530 www.24chasa.bg
Снимка: Интернет

Край на света все ще има, но няма да е на 21 декември 2012 г., както са предсказали маите, разказа доц. Евгени Семков от Института по астрономия БАН, пред бТВ. Според Семков засега не съществуват предпоставки, че ще има апокалипсис през следващите години.

Апокалипсис е възможен след 4-5 милиарда години, когато Слънцето ще приключи съществуването си и ще се разшири като червен гигант и ще ни погълне. Дано тогава да сме станали по-духовни, сподели ученият.

"Над 6000 астероида има известни в Слънчевата система. Мисля, че досега със сигурност познаваме почти всички астероиди, които са с големина над 1-2 км. Но има по-малки тела от порядъка на 300-400 м, които няма как да бъдат наблюдавани, преди да се доближат достатъчно до Земята.

Някои данни сочат, че астероид с големината на няколко футболни игрища, който може да предизвика бедствие, може да бъде засечен само три дни преди фаталния сблъсък със Земята", обясни Семков.

"За съжаление краят на света се превърна в поредния бизнес и машина за пари. Колко книги се написаха, колко филми се направиха, колко пари се пръснаха и се спечелиха от това! Аз очаквам на 21-ви да има някакъв прелом от материалното към духовното, някакъв плавен преход", сподели в същото предаване Цветозар Мръвков, специалист по източна култура и философия.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

След уморителни репетиции фокусникът и актьор Ненчо Илчев се прибира към дома, видя зоркото око на "България Днес". Артистът е забелязан на столичната улица "Г.С. Раковски", където, дегизиран със слънчеви очила, преминава лежерно около минувачите. Въпреки че е навън, Илчев има отлични маниери и дори когато кашля, слага ръка пред лицето си. Браво

Тончо Токмакчиев изненадващо за мнозина се появи по 7/8 ТВ на Слави Трифонов в сряда вечер. Комикът гостува във "Вечерта на Бенда". Предаването бе посветено на един от първите албуми на "Ку-ку бенд". В него дейно участие взима и Токмакчиев. Сред шеги и спомени той изпя три от песните, сред които и големият хит Sweet chalga in time ("Стар крадец си

Бившият вече капитан на "Левски" Живко Миланов се отдаде на планински туризъм. Той започна походи из планините по препоръка на лекарите, които му откриха заболяване, свързано с белия дроб. Именно това бе и причината Жиката на окачи официално бутонките. Той не е спрял да бъде активен и тези дни обикаля из върховете на Пирин