Лили Иванова превзе Перперикон на високи токчета

https://www.24chasa.bg/Article/164523 www.24chasa.bg
Лили Иванова показва пръстена с образа на Птолемей II, който получи за принос към културата.

Само за 15-ина минути, и то на обувки с висок ток, Лили Иванова "превзе" историческия връх Перперикон, показвайки завидна физическа форма.

"Катери се като коза. Опитахме се да вървим с нея, но се отказахме. Темпото й е убийствено", жалваха се фенове.

"Изкачихте се по-бързо от президента Първанов", похвали я археологът Николай Овчаров.

Певицата наложи убийствено темпо, докато се изкачваше по историческия връх Перперикон. На снимката - проф. Николай Овчаров й подава ръка.
СНИМКИ: АВТОРЪТ
Певицата наложи убийствено темпо, докато се изкачваше по историческия връх Перперикон. На снимката - проф. Николай Овчаров й подава ръка. СНИМКИ: АВТОРЪТ

"Всеки ден се качвам пеш до шестия етаж", отвърна му Лили. Тя допълни, че ако живее в района, ще катери Перперикон всяка седмица.

Примата на българската естрада предприе това екстремно пътешествие, за да получи наградата "Златен Перперикон" в тронната зала на тракийският дворец в археологическия комплекс край Кърджали. Призът й се дава за принос в българската и европейската култура от организаторите на културния фестивал "Перперикон". Лили получи копие на златен пръстен с образа на Птолемей II Филаделф - покровител на изкуството в древността. Накитът е открит на Перперикон преди 10-ина години.

"Имам много награди, но тази е особено престижна, защото ми е дадена в нашата държава. Обикновено моята държава ме заобикаля. Но това няма никакво значение - за мен най-голямата награда са аплодисментите на публиката", каза Лили Иванова.

От връх Перперикон тя коментира смъртта на Майкъл Джексън. "Всеки творец като него, който вече не е между нас, е загуба за целия свят. Всеки малко или много променя света със своята музика, със своето изкуство, със своите успехи. Такъв беше и Майкъл Джексън", каза българската прима.