Премини Бариерата!

https://www.24chasa.bg/Article/1645588 www.24chasa.bg
Доротея

Във филма Incognita, чиято премиера мина снощи, главният герой Антон Хорн, който е диригент, с помощта на Доротея, която го въвежда в други измерения и летят заедно, успява да прескочи бариерата с цената на своя живот. С малко реплики, но с голям обем.

Те плуват в многопространствието на киното - като в океан, на повърхността е спокойно, надълбокото ври.

Зрителят попада в този океан без да се удави, а просто плувайки. Обръща се към душата си - към себе си, въпреки претовареното ежедневие. Той по-точно трябва да намери своята Доротея и да открие своята душа.

До голяма степен това става възможно чрез главния герой Музиката. Тя е наистина нещо изключително. Разгръща се във филма, който е от катедрален тип, широкоформатен, с вътрешнокадрово движение.

Музиката е къде ли не. Присъства навсякъде. Вътре в персонажа Антон Хорн. Антон това е Доротея. Доротея това е Антон. Антон това е музиката. Доротея е просто То.

 

Камерата е сякаш незабележима, за да не прекъсне разширяването на аудио темата.

Композирането на оригиналната музика е било за режисьора на лентата Михаил Пандурски много тежък период. Само записът е продължил повече от година.

Ексклузивното интервю на Пенчо Ковачев с Михаил Пандурски чети ТУК

Над 200 души оркестранти са участвали в проекта. Както и хоровата капела на Мариинския театър в Санкт Петербург, която е от 250 човека. Отделно вокалните солисти под диригентството на Валерий Георгиев.

Музиката е написана от Константин Цеков от ФСБ.

Всичките ефекти във филма са акустични, възпроизведени от съответен солиращ инструмент. Няма нито един електронен звук.

Оркестърът, под чийто звуци въздейства Incognita е с най-много страдивари, с най-хубавите инструменти.

Звуковият дизайнер Светлозар Георгиев обработва цели осем месеца само ефектите на филма.

Да не забравяме, че тук е последната кинороля на Наум Шопов като професор. В главните роли участват Стефан Данаилов като злодея, Георги Стайков като диригент, Бойка Велкова е от персонала на психиатрична болница. Ива Гочева пък дебютира в киното в ролята на тайнствената Доротея. Тя скрива чисто женските си черти, за да обобщи нещото, към което всеки се стреми: провокацията като на писателя Павел Вежинов - да имаш шанс да се върнеш назад, да помислиш и да обмислиш това, което си чул и видял.

Мястото и времето в Incognita са отворени. Няма място за никакви пуканки, шумящи вафлички и други добавки - придатък на комерсиалното кино. Новият български филм няма притенцията да стане касов. След Германия и България той ще се срещне с руската публика и предизвикателствата на фестивалната сцена. И после ще дойдат оценките за него...

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Орлин Павлов изпя хитови свои парчета на представянето на новия сезон на сериала "Скъпи наследници" по bTV в кино "Люмиер" вчера. Освен него присъстваха Даяна Ханджиева, Китодар Тодоров, Рая Пеева и Веселин

Четири умни и възпитани българчета живеят в тежки условия и мизерстват! Павлинка (3 г.), Александър (4 г.), Борис (5 г.) и Емилия (7 г.) са много усмихнати и рецитират стихотворения, но са принудени да спят на земята. В дома им дълго време няма обзавеждане, храната често не достига, а 29-годишната им майка Боряна е принудена да ги отглежда сама в

Фолкпевицата Преслава вече е на крака и прави разходки след раждането! Екип на "България Днес" засне изпълнителката във вторник - пет дни след раждането на първото й отроче в столична болница. Преслава изглеждаше начумерена и сърдита, като от нея не грееше типичното майчинско щастие. Редом до нея беше и любимият й Павел,