Недоволството от работата е стресиращо колкото да си безработен

https://www.24chasa.bg/Article/1651283 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Да мразиш работата си е толкова депресиращо, колкото и да си безработен. Това смятат австралийски учени, цитирани от Дейли Мейл.

Факторите, които могат да вредят на здравето не са само мръсно работно място или тесен офис без прозорец. По-опасен е стресът, който се получава вследствие на психически натоварена работа, лошо отношение на шефа към екипа или ниско заплащане.

Учените от Австралийския национален институт правят експеримент с две групи хора - безработни и такива с работа с различно „психологично качество".

Ръководителят на изследването проф. Питър Бътъруърт посочва, че хората, които са нещастни с работата си са в еднаква позиция с тези, които изобщо не работят.

Добрите условия на труд, намаляването на свръхизискванията към работата и повишаването на сигурността и самочувствието на служителите могат да подобрят психическото здраве, подчертават експертите.

Ако един служител смята, че допълнителният му труд и усилия на работното място не са възнаградени, нивото на стреса се повишава. Това от своя страна повишава риска от сърдечносъдово заболяване, казва психологът проф. Дарил О'Конър от университета в Лийдс.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов