Бивш полицай в банда, ограбил с чук 50 000 лв. инкасо

https://www.24chasa.bg/Article/1653369 www.24chasa.bg
Ограбените пари тъкмо били взети от инкасото от този чейндж на бул. "Дондуков". СНИМКА: АНДРЕЙ БЕЛОКОНСКИ

Трима маскирани мъже нападнаха с чукове инкасо автомобил във вторник вечерта и отмъкнаха 50 хил. лв. Екшънът се разиграл към 17,40 ч на столичната ул. "Чаталджа" пред очите на полицаи, които дебнели бандата от месеци и я заловиха малко по-късно.


Бандити, возещи се във форд, засекли рено, което превозвало пари на чейндж бюро. После счупили с чуковете страничните стъкла на инкасото, напръскали шофьора със сълзотворен спрей и взели платнена чанта с парите в различна валута.

 След това колата отпрашила, а двама от обирджиите хукнали да бягат по стълбите на моста "Чавдар".
38-годишният шофьор И. И., регистриран за грабежи, измами и подкупи, бил задържан в колата в кв. "Сухата река". По-късно арестували и 39-годишния бивш полицай Г. Ж. и 36-годишния Н. В., който бил тарторът на бандата.

Ексченгето било уволнено дисциплинарно през 2009 г. затова, че изнасяло информация на престъпници. Г.Ж. работел в сектор "Грабежи" и бил разпитван от колегите си в бившия му кабинет. Той споделил, че бил много обиден затова, че е уволнен.


Във форда и в домовете на тримата били открити 15 350 лв., $ 1650 и 1600 евро, които се предполага, че са от плячката. Намерени са сандък с инструменти, чук, защитни очила, спрей, три бойни и един газов пистолет, маска с прорези, 8 скъпи часовника, телефони и симкарти.


Разследва се участието на бандата и в други грабежи. "Целта ни беше да установим тази група и да задържим основните играчи в нея", заяви шефът на националната полиция Ангел Антонов.

Първият сигнал в полицията срещу групата е за подготвян обир на пощата в Пирдоп. В наблюдението на обекта участвали и други съучастници. Не е ясно защо бандата се е отказала от удара.
Тримата са задържани за 24 часа. Случаят е докладван на прокуратурата..