Тотомилионерът от Перник: Данъчните запорираха печалбата от завист

https://www.24chasa.bg/Article/1658935 www.24chasa.bg
Росен Русимов Снимка: Андрей Белоконски

Данъчните ми завиждат и заради това запорираха парите от печалбата. Това заяви тотомилионерът от Перник Росен Русимов пред БТВ, който е подложен на проверка от териториалната дирекция на НАП.

Данъчните проверки срещу мен започнаха след печалбата ми от тотото, оплака се той.

Фирмата „Бионженеринг" е била собственост на съдружника на Русимов Ангел Христов. През март 2009 г. Русимов купува фирмата. Още при прехвърлянето дружеството е сериозно задлъжняло. Русимов е управител само до август, след което го продава на Сашо Спиридонов за 20 000 лв. Той препродава дружество на Бойко Илиев. Тогава фирмата има над 618 000 лв. дълг към ТД на НАП - София и 700 000 лв. към ТД на НАП Велико Търново.

Фирмата, която се занимава с търговия и производство на метали, не е била със задължения, когато е била продадена на Сашо Спиридонов, дори година след сделката няма нито лев задължения, каза Русимов.

НАП ми направиха услуга, сега от три дни не са ми искали пари, разказа Русимов. Той получил писмо от дете в трети клас, което иска 5 000 лв., за да отидат на почивка, студенти пък му поискали по 60 000 лв., за да завършат образованието си. Тотомилионерът бил атакуван и от бъдещи бизнеспартньори, които му предлагали да завъртят бизнес с хотели по морето. Русимов обаче би дал пари на хора само за здраве. „Ще купя протеза на една жена от Ямбол, на която съм обещал, ще помогна и на едно детенце, което е болно", обеща тотомилионерът.

Говорителят на НАП Росен Бъчваров потвърди, че има запор на банковите сметки на тотомилионера и проверката цели да установи дали той е причина за натрупаните задължения. Бъчваров отрече завист да стои зад ревизията. Причината за запора е съмнението, че Русимов е предизвикал тези задължения.

Срокът на ревизията е три месеца и ако се окаже, че задълженията са по-малки е възможно обезпечението да се намали, каза още Бъчваров.