Майка се хвърли и обгоря в пожар, за да спаси детето си

https://www.24chasa.bg/Article/1659061 Майка се хвърли и обгоря в пожар, за да спаси детето си Майка се хвърли и обгоря в пожар, за да спаси детето си www.24chasa.bg
Ани Грозданова и Далия. Снимка: БТВ

19-годишната Ани Грозданова от видинското село Тополовец е настанена в "Пирогов" с 30% изгаряния и опасност за живота. Младата жена спаси от жесток пожар 3-годишната си дъщеричка Далия, рискувайки живота си. Трагедията в младото семейство се разиграла вечерта на 22 ноември, съобщи БТВ.

Майката и детето тъкмо си били легнали. В просъница младата жена чула пращене и пукане в коридора.

Таблото е гръмнало. Тя излиза навън, но отваряйки вратата, огънят пламва още повече. В търсене на изход, Ани стига до терасата, но в паниката не може да отвори вратата, разказва съпругът й Дионис Грозданов, който не бил в дома.

Младата жена разбива стъклото. Започва да крещи неистово за помощ. Бабата на съпруга й, която е на долния етаж на къщата, чува виковете на Ани и излиза да помогне. Майката успява да премине през счупеното стъкло на вратата на терасата и подава момиченцето на бабата.

Чул виковете на изплашените жени, на помощ се притичва съседът Ивайло Цветанов. Мъжът разказва, че целият покрив на къщата бил обхванат от пламъци. Пожарникарите пристигат след около 35 минути. "Хвърлиха една цистерна с вода, но казаха - тука има ток и спряха да гасят", допълва Ивайло.

19-годишната майка е настанена в "Пирогов" с 30% изгаряния. "Ани е в тежко състояние, в реанимация, с опасност за живота", заявиха от болницата.

Хората се опитват да разчистят изгорелия дом и да го укрепят, за да не рухне съвсем до пролетта. В центъра на село Тополовец е поставена и кутия за дарения, с които да се подпомогне лечението на майката.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Цветанов пред МГЕРБ: ГЕРБ е отговорна партия с реален политически живот

Днес София е истинска европейска столица. В България се случват много добри неща. Вие сте тези, които трябва да поддържате духа на партията и да отговаряте на тези кресливи хора,

Гоце Делчев почернен от две самоубийства (видео 18+)

Гоце Делчев бе почернен днес от две трагедии. Едната е самоубийството на Димитър Шеринов. 40-годишният мъж скочи от балкона на триетажната си къща. В последно време Митко бил много затворен,

Абитуриенти 2016 (снимки)

Випуск 2016 на Американския колеж отпразнува снощи абитуриентския си бал. Два часа преди началото му 131 завършващи ученици се събраха в двора на училището, където се снимаха с учителите си.

Бъчварова за заловените мигранти: Това е една от най-бързите реадмисии

Това е една от най-бързите реадмисии, която можем да си представим и е много силен знак към трафикантите. Това заяви пред журналисти вицепремиер и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова след

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Момче с депресия се самоуби, близките обвиняват полицията

Дни преди да навърши 21 г., Виктор Емануилов се самоубива. Близките му обвиняват полицията в бездействие и искат да знаят дали ще има наказани. Виктор Емануилов, който е бил в тежка депресия прави,

"Туптящо сърце" откри 53-ма мигранти във влака от Гърция

"Благодарение на съвременният уред, наречен "туптящо сърце", бяха открити 53-мата мигранти във влака от Гърция за България. Тези нещастни хора са си дали парите на трафикант, който е взел 10 хил.

Българската принцеса на Саксония: Илюзия е, че ще срещнеш принц на бял кон и няма да работиш

През целия си живот българката Теофана фон Заксен, която носи титлата принцеса на Саксония, не е спирала да работи. „И милионер да си, ако не работиш, все някога ще ти свършат парите.

Борисов: Реализирахме рекордно бърза реадмисия на мигранти с Гърция

"Вчера реализирахме рекордно бърза реадмисия в Европа, с връщането на над 50 мигранти, влезли от Гърция у нас. Няма по-бързо върнати граждани, за което благодаря на гръцката държава и на гръцкия

65 военни и 9 единици техника дислоцирани на границата с Гърция

"Вчера в 13,30 ч бяха активирани силите за усилване охраната на държавната граница, след заловените две групи мигранти край Петрич", каза командират на под. 26 400 в Благоевград подп. Иван Иванов.