Деца намериха лъвче, докато се разхождат

Снимка: Интернет

Ученици от руския град Ростов намериха лъвче, докато се разхождат, и даже го завели в училище, за да го покажат на съучениците си. Дни по-късно полицаи прибрали животинчето и го отвели в зоологическата градина в града. Униформените са търсили собственика на лъвчето, но безуспешно. Не е изключено зверчето да е избягало от зоопарка.

Владислав Лазаренко, заместник-директор на полицията в Ростов каза:

"Ученици са намерили зверчето. Дивото животно не е имало каишка или намордник. Децата го занесли в местното училище. Учителите оставили лъвчето в гимнастическия салон и ни информираха за случилото се."

Директорката, която работи в зоопарка от 32 години, разказва, че за първи път се случва нещо подобно.

Ирина Грибанова, заместник директор на зоологическата градина в Ростов:
"Честно казано, в първия момент, когато чухме за това, не повярвахме. Но когато го видяхме с очите си, бяхме изумени. Никога не сме имали такъв случай."

Установено е, че лъвчето е на шест месеца и е в сравнително добро здравословно състояние. Поставено е под карантина. След като вече се превърна в знаменитост в района на Ростов, интересът към него със сигурност ще е огромен, когато бъде готово да посреща посетители.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Румъния вика ЮНЕСКО на помощ

Румъния поиска от ЮНЕСКО да даде статут на световно наследство на село Розия Монтана, където канадска фирма иска да добива злато в открита мина, съобщи АФП.

Путин си готвел наследник по свой образ и подобие

Руският президент Владимир Путин си подготвя наследник по свой образ и подобие, който един ден да го замести в Кремъл, циркулират слухове в Москва, цитирани от британския в. “Дейли мейл”.

Да отидеш на собственото си погребение...

... след като мъжът ти е поръчал да те убият, а убийците са те спасили Ноела Рукундо седи в колата пред дома си в Мелбърн, Австралия, наблюдавайки последните тръгващи си опечалени. Кого погребват?

Повече от 20 души са загинали в Индонезия заради некачествен алкохол

Най-малко 24 души са били отровени фатално от фалшив алкохол в село в индонезийския остров Ява, а още 22 са в болницата, предаде Reuters, цитиран от "Фокус".

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Рисунки на Хитлер продадени за 40 000 евро на търг

16 рисунки на нацисткия диктатор Адолф Хитлер бяха продадена на търг за общо 40 000 евро. Те са от периода 1904-1925 г. Със специална експертиза е установено, че те са дело на фюрера.

Заради филм взривиха автобус в центъра на Лондон

Червен двуетажен автобус беше взривен в центъра на Лондон, показва SkyNews. Обезпокоени от случилото се, много жители на британската столица споделиха в социалните мрежи снимки и видео,

Радиоактивно изтичане сее паника в Ню Йорк

Радиоактивни материали изтекоха в подпочвените води под ядрена централа северно от Ню Йорк, като предизвикаха паника в града, съобщиха американските медии.

ЕС: Турция да пусне бежанците по границата (обзор)

Реджеп Ердоган обеща да отвори браздата, ако няма друг изход Европейският съюз призова Турция да пусне десетките хиляди бежанци, блокирани откъм Сирия на границата ѝ при град Килис,

Иракски бежанец изнасилил 10-годишно момче в Австрия

Полицията във Виена съобщи, че е арестувала иракски гражданин, който е пристигнал в Австрия като бежанец през септември, за това, че е изнасилил десетгодишно местно момче, пише India Times,