СДС: Имаме 3298 нови членове, а напусналите и изключените са 56

https://www.24chasa.bg/Article/1664933 www.24chasa.bg
Демонстративното връщане на партийни книжки, което днес направиха двадесет души пред централата на "Раковски" 134. Снимка: Андрей Белоконски

Във връзка с тиражираните информации за отлив от СДС, ви информираме, че към датата на вътрешнопартийните избори за председател на Съюза на демократичните сили - 15 юли 2012 година, членовете на партията са 12 334. Това съобщи ръководството на дясната формация по повод демонстративното връщане на партийни книжки, което днес направиха двадесет души пред централата на "Раковски" 134.

„Напусналите към днешна дата, в това число и изключените с решение на Националния съвет на СДС и самоизключилите се през последните 2 седмици, са общо 56-има членове от различни организации в страната", се казва още в обръщението.

„За същия период новопостъпилите членове и подалите заявление за членство в Съюза на демократичните сили са 3 298 и то само в централата на СДС. С тях към 6 декември 2012 година - ден преди 23-ата годишнина от създаването на СДС, броят на членовете на партията се е увеличил до 15 576. Което показва ръст от 21 процента. Броят на подалите заявление за членство в СДС започна да расте след решението на НС за излизане от Синята коалиция, взето през месец май, и се увеличава лавинообразно след опитите за създаване на фракции в СДС и бойкота на кандидатурата на президента Петър Стоянов за конституционен съдия, организиран от народните представители на СДС", припомнят от синята партия.

„Процесът на обработка на постъпилите заявления за членство продължава и в края на годината централата на СДС ще излезе с пълни данни за членската маса на партията. Съюзът на демократичните сили ще продължи да предоставя открито на медиите цялата информация относно членската маса на партията, за да не се допускат манипулации на обществото, чрез тенденциозно предоставена на медиите информация", завършва от СДС.