Психар коли майка си и баба си след скандал за момиче

https://www.24chasa.bg/Article/1668910 www.24chasa.bg
Семейната драма се разиграла на шестия етаж в този блок в столичния кв. "Младост"

Психично болен младеж грабна кухненски нож и опита да заколи цялото си семейство заради момиче.

Драмата се разигра в събота вечерта в столичния кв. "Младост", съобщиха от полицията.
18-годишният Тони, който по-рано тази година бил пуснат от психиатрията, нападнал първо майка си Елена Илиева, на 37 г. Баба му Таня се втурнала да спасява снаха си и била ранена по ръцете и китките.

Тони станал агресивен след скандал за момиче, което харесвал. Баща му вчера отрече семейството да е било против връзката му с девойката. Засега не е ясно дали тя е откликвала на чувствата му и защо младежът се е ядосал на близките си.

Семейният скандал бил чут от съседите, които живеят срещу семейство Илиеви на шестия етаж във вход Б на бл. 502. Като се разнесли женски писъци, комшия извикал полиция. Дошла линейка и медици помогнали момчето да бъде озаптено.

Майка му е приета в реанимацията на Окръжна болница "Св. Анна" със сериозна рана в гърдите - разрезът бил от лявата ключица до пето-шесто ребро вдясно. Елена има още наранявания и по двата дроба, казаха лекарите.

Първоначалната опасност за живота й вече е отминала. Снощи жената била в съзнание, контактна и спокойна. Бабата лежи в ортопедията с нарязани предмишници и китки.
Тони е 12-и клас и учи в "Младост" 3. Той страдал от шизофрения или раздвоение на личността.

"Нормална битова драма, няма нищо необичайно. Ние сме нормално семейство, такива неща се случват на всеки", каза вчера баща му.

"Скандалът стана заради момиче", потвърди родителят, но отказа подробности.

Той отрече синът му да се е нахвърлил върху двете жени, докато са спели, каквито информации се появиха вчера в някои информационни агенции.

"Това е смешно, пишете каквото си искате", негодуваше бащата. Благодарение на неговата намеса не се стигнало до по-тежки последствия. Бащата имаше рани по ръцете.

Вчера синът му е отведен с белезници в столичното 7-о РПУ. Прокуратурата ще реши дали да поиска временно настаняване на младежа в психиатрия за съдебномедицинска експертиза. Ако се окаже, че при нападението Тони не е съзнавал какво прави, той няма да носи наказателна отговорност.