Таен цех на Поршето бълвал цигари, без да плаща ток

https://www.24chasa.bg/Article/1670557 www.24chasa.bg

Антимафиоти арестуваха 51-годишния Тодор Хаджижеков-Тотко Поршето, който имал нелегална фабрика за цигари в Костинброд. За да изглежда, че в незаконния цех няма живот, Поршето манипулирал електромерите там. Същото правел и в къщата си в Драгалевци, за да пести и от битовата сметка за ток.

За работещата с пълна пара фабрика за контрабандни цигари съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов. Той заедно с шефа на ГДБОП Станимир Флоров и ръководителите на спецпрокуратурите Борислав Сарафов и Светлозар Костов инспектираха цеха. Там бяха открити 84 мастербокса от марките "Ракел слимс" и "Карелия слимс".

Вторият етаж на помещението бил оборудван с легла, където работниците да почиват, за да не излизат и да не бият на очи. Преди те са работели в цигарени фабрики и са наети заради опита, който имат. Използваните машини също са от закрити фабрики.
Според разследващите Тотко Поршето бил свързан и с разбитите нелегални цехове в Асеновград и Хасково. Той обаче успял да прикрие следите си. Хаджижеков бил известен в бранша и действал от години.

Папиросите от Костинброд се очаквало да се пласират на вътрешния пазар. Опаковките за тях били набавяни от Павликени, а складът бил в Пещера. Кутията щяла да се продава за около 2 лв., като заради ниската себестойност се очаквали големи печалби. "Правим едно коледно прочистване на престъпните групи, които мърсят бизнес средата и убиват конкуренцията", заяви Цветанов, като обеща още акции до Нова година.