Без месечна помощ, ако 4-годишни не са на забавачка

https://www.24chasa.bg/Article/1672541 Без месечна помощ, ако 4-годишни не са на забавачка Без месечна помощ, ако 4-годишни не са на забавачка www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Промените в Закона за семейните помощи за деца се приеха на първо четене от депутатите. Новите текстове предвиждат месечните помощи за деца да се обвържат с посещение в предучилищни групи, т. е. родителите, които не изпращат децата си в предучилищни групи, няма да получават месечните помощи.

Депутатите приеха промените, предложени от опозицията. „От ПГ на ГЕРБ подкрепяме внесените промени, защото смятаме, че това е едно продължение и част от политиката на ГЕРБ по отношение на децата. Свързано е с предстоящото гласуване на Закона за предучилищното и училищно образование", заяви Катя Колева.

„Задължително трябва да бъде записано, че когато децата нямат възможност да посещават предучилищните форми, поради това, че няма достатъчно места, тогава не бива родителите да бъдат лишавани от месечните помощи за деца. Ако това го няма в закона, родителите няма да могат да запишат децата в детски градини и няма да имат право на месечни помощи", каза депутатът от ДПС Хасан Адемов.

„Очевидно този законопроект е насочено към една определена етническа група, но в големите градове таксите за детските градини са много повече от 35 лева, колкото са месечните помощи", добави още депутатът. Адемов смята, че основната цел на промените е ефективна интеграция на децата, навършили 5-годишна възраст.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Патрашкова: Обществените фигури трябва да свикнат с любопитството към тях

Юмруците не са начин, по който трябва да се решава какъвто и да било проблем. Обществено значимите фигури трябва да свикнат с любопитството към тях, каза пред Би Ти Ви журналистката Кристина

Пожар избухна в Кресненското дефиле, в района няма ток

Голям пожар избухна в Кресненското дефиле. В района няма ток, по информация на bTV гори и далекопровод. Пламнал е горски масив в района на жп гарата на село Стара Кресна.

Километрични опашки от тирове на "Кулата", "Капитан Андреево", "Дунав мост - Русе" и "Дунав мост - Видин"

Към 06.00 часа на изход на граничните пунктове " Кулата", "Капитан Андреево", "Дунав мост - Русе" и "Дунав мост - Видин" има по 2 км опашки от товарни автомобили.

Седем вагона са дерайлири между гарите Костинброд и Петърч, има отменени влакове

Седем вагона с въглища са дерайлири между гарите Костинброд и Петърч, отменени са влаковете по линията София - Драгоман. Това съобщиха за "Фокус" от БДЖ. Инцидентът е станал в неделя около 16.40 часа.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

До 2 септември се забранява движението по Северната скоростна тангента

За доизграждането на участък 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път и свързването й със Северната скоростна тангента от утре - 29 август, до 2 септември (петък) се затваря за движение

Хиляди блокирани на летището във Виена, технически проблем отменя полетите

Хиляди пътници са блокирани на летището във Виена. Причината е технически проблем в центъра за обслужване на авиотрафика в Брюксел, съобщи БНТ, като се позова на свой екип, който е на летището.

Борисов “за” обща армия на ЕС

Влизане в чакалнята на еврозоната е много добро решение, Шенген също стои, но в момента не ни е изгоден, обясни той след разговорите с Меркел България също подкрепя създаването на обща армия на

Люлеят ни по три труса на ден

Земетресенията се увеличават през 2016 г., най-много клати в Петрич и Сандански Средно по три земетресения люшкат България всеки ден, пише "Телеграф". През 2016 г.

След юмрука Ицо към репортера: Знам кой си, ще ти стъжня живота! (обзор)

Днес разследващите ще получат записа от инцидента край манастира “България днес” е единственият български таблоид, който проверява своята информация, без да злепоставя злонамерено обектите,