Номинираха Марио, спасил живота на момче, за „Мъж на годината"

https://www.24chasa.bg/Article/1676195 www.24chasa.bg
Марио с директорката на дома Емилия Григорова. Снимка: Архив

Марио Тихомиров, който спаси живота на момченце, паднало от Белоградчишките скали на 23 ноември т. г., да бъде номиран за „Мъж на годината". Това е идеята около която са се обединили хиляди фейсбук потребители (виж номинацията тук).

„Герой си, Марио, но си много чист и невинен, за да го разбереш! А тези, които се тупат в гърдите, че са герои, всъщност са на светлинни години от теб! Ти си повече мъж, отколкото много мъже могат да си мечтаят". Това е един от много коментари под кандидатурата на 15-годишното момче.

Днес в дома в който е настанен Марио бе организиран Ден на отворените врати. Инициатор на събитието е полицията в Белоградчик.

Малчуганите проявиха огромен интерес към работата на униформените и атрибутите, които използват. Бяха впечатлени от оръжията, помощните средства и спецоборудването, съобщават от пресцентъра на МВР.

В своеобразна атракция се превърна полицейското куче Тит, показвайки безукорно изпълнение на командите на своя водач при залавяне на нарушител на реда. Началникът на районното управление гл. инспектор Славчев обясни, че тези срещи ще станат традиция. Той изрази надежда, че когато пораснат, деца от дом "Надежда" ще станат полицаи и в тази сграда ще разказват на други деца за работата на служителите на реда.

Бадминтони и топки, осигурени от спортния клуб на видинската полиция, получиха възпитаниците на дома. Личен подарък от полицейските служители получи Марио.